Назвали прізвище наступного імовірного політичного \”самогубця\”, який пов\’язаний з Кучмою

Назвали прізвище наступного імовірного політичного "самогубця", який пов'язаний з Кучмою Минуло десять років з дня загадкової смерті екс-міністра внутрішніх справ Кравченка.

10 років запитань – без відповідей. Саме стільки спливає від однієї з найзагадковіших смертей новітньої історії України – подвійного пострілу в голову колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

Одного з найближчих соратників Леоніда Кучми знайшли мертвим у гаражі його маєтку, якраз напередодні допиту. Тодішні найвищі правоохоронці всіх запевняли: Кравченко вкоротив собі віку. Втім, повірити у це змогли, здається, лише ті, хто хотів. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Щороку 4 березня на могилу свого чоловіка приходить вдова загиблого міністра Юрія Кравченка Тетяна Петрівна. У день його таємничої смерті сюди не на довго сходяться і близькі генерала: пом\’янути, лишити на на могилі традиційні сто грамів та наїдки, перекинутися словом-другим між собою.

Вдова Тетяна Петрівна говорити будь-що публічно про версії смерті чоловіка відмовляється навідріз. Натомість змову мовчання навколо дивного самогубства міліцейського генерала вдається розірвати в іншому місці. Із сенсаційними знахідками виступив журналіст Олексій Подольський. Ось уже 15 років він веде розслідування і власну судову справу проти клану Леоніда Кучми, безпосереднього шефа Юрія Кравченка.

І ось тепер заявляє: головний міліціонер два рази вистрілив собі в голову не з власної волі, не він стріляв і, головне, у справі – всі докази цьому є. 10 років минуло з моменту подвійного пострілу в голову екс-міністра МВС Юрія Кравченко

Вивчивши матеріали, Подольський розкриває три найбільші суперечності із офіційною версію – самогубство. По-перше, і в будинку самого Кравченка, і в маєтку навпроти була сучасна система відеонагляду. Утім слідчі її чомусь не помітили. \”У в протоколі огляду місця події – жодного слова про відеоспостереження\”, – говорить Подольський.

Багато запитань і до передсмертної записки Кравченка. Вона була у відтисках пальців у крові. Хоча на руці, якою й мала бути написана записка, крові не було. Крім того, Подольський з посиланням на матеріали справи твердить, що записка була вирвана з блокнота. Слідчі обшукали весь маєток і робочий кабінет Кравченка, але ані блокнота з вирваним аркушем, ані ручки, якою самогубця міг би написати прощальне послання, так і не знайшли. І це ще не все. Читайте також: Пшонка в інтересах Кучми незаконно засекретив всі дані слідства у справі Пукача – депутат \”ГПУ неодноразово заявляла, що на пістолеті знайшли відбитки пальців Кравченка. Отак чітко і заявляли – відбитки Кравченка.

Інформую, що написано в справі: знайдено три розмитих відбитки пальців. Але і це не головне. Всі три відбитки залишені кров\’ю. А тепер дивимося акт розтину: на правій руці – жодної краплі крові. Жодної. От як можна залишити відбитки кров\’ю без крові?\”, – говорить Подольський. У тому, що Кравченко помер не з власної волі, не сумнівається і колишній майор державної охорони Микола Мельниченко. Саме він свого часу зробив аудіозаписи в кабінеті Леоніда Кучми, що змінили історію України.

І зараз розповідає, як ховали докази. Зокрема, заступник генпрокурора Олексій Баганець, фальсифікував докази правдивості плівок, на яких Кучма дає вказівку главі своєї адміністрації Литвину та міністру Кравченку \”розібратися\” із неугодним журналістом Георгієм Ґонґадзе. \”Вбили чому Кравченка? Бо він був готовий давати свідчення. Після вбивства Кравченка, коли Кравченко дає однозначні свідчення, що так, це його розмова з Кучмою. Що робить Баганець? Він своєю рукою дописує у відповідь Кравченка слово начебто, мабуть. Ось, будь ласка, рука Баганця. А ось підпис Кравченка\”, – демонструє Мельниченко.

Тарас Чорновіл, який теж і досі б\’ється над відновленням розслідування справи вбивства батька В\’ячеслава Чорновола, згадує, що Кравченко і сам розумів, що його можуть убити. \”У п\’ятому році в Зоряному, де був штаб Януковича, заходить Кравченко. Йде по коридору, вітається. Для мене він – вбивця мого батька. Потім вже мені в спину каже фразу: \”Знаєш, Тарас, якщо мене не вб\’ють, я тобі розкажу дуже багато, що тобі треба знати, що сталося з твоїм батьком\”. І пішов. Я тоді ще стрепенувся. Думаю, може зараз. Але я тоді не був готовий з ним розмовляти і він не був готовий розмовляти. А за три дні його вже не стало\”, – згадує Чорновіл.

Юрій Кравченко знав деталі вбивства Гонгадзе, Георгій Кирпа – про махінації в \”Укрзалізниці\” під час Помаранчевого Майдану, Михайло Чечетов – про багатомільярдні брудні схеми приватизації на користь президентської родини. Олексій Подольський застерігає, незабаром в Україні може з\’явитися іще один сумнівний самогубця. \”Я вважаю, що не в безпеці суддя Мельник. Тому що якщо він почне говорити, хто йому давав вказівки фальшувати, хто давав вказівки закривати справи, хто давав вказівки не досліджувати мотиви Пукача. Він же засуджений без мотивів. Не буває вбивства без мотивів. Цей суддя двічі фальшував вироки на користь родини Кучми-Пінчуків\”, – говорить Подольський. Подольський зазначає, що зберегти одного з ключових свідків злочинів екс-президента – справа честі для нинішньої влади. Інакше численні злочини так і залишаться непокараними.

Кореспондент ТСН Дмитро Фурдак
Більше читайте тут: http://tsn.ua/politika/nazvali-prizvische-nastupnogo-imovirnogo-politichnogo-samogubcya-yakiy-pov-yazaniy-z-kuchmoyu-414082.html

peredplata