Одіозних суддів Печерського райсуду відсторонили від посад

Вища кваліфікаційна комісія відсторонила суддів Печерського райсуду столиці Сергія Вовка, Оксану Царевич, Віктора Кицюка та Світлану Волкову від займаних посад на два місяці у зв\’язку з кримінальними провадженнями.

Про це повідомляє \”Укрінформ\” з посиланням на прес-службу ВККУ.

\”Сьогодні на порядку денному комісії п`ять суддів. Чотирьох відсторонено. Це судді Печерського суду Сергій Вовк, Оксана Царевич, Віктор Кицюк та Світлана Волкова\”, – зазначили в прес-службі комісії.

Сьогодні ВККСУ має також визначитися щодо продовження строку відсторонення від посади судді Бориспільського районного суду Сергію Вознюку, якого звинувачують в ухваленні неправосудних рішень щодо учасників Автомайдану.

Як відомо, 4 березня Верховна Рада абсолютною більшістю голосів зняла суддівський імунітет із Вовка, Царевич, Кицюка. Суддям Царевич та Кицюку зокрема закидають завідома неправосудні рішення проти учасників Автомайдану.

Царевич і Кицюк були слідчими суддями у справі про вбивство Євгена Щербаня, в якому звинувачували Тимошенко. Також Царевич разом із Сергієм Вовком та Ганною Медушевською входили до колегії суддів у першій справі Луценка.

Водночас суддя Волкова стала підозрюваною у справі про винесення завідомо неправосудної ухвали, що призвело до тяжких наслідків.

Зокрема, вона відпустила під домашній арешт екс-командира спецпідрозділу \”Беркут\” Дмитра Садовника, якого підозрюють у причетності до розстрілу 39 мітингувальників на вул. Інститутській в Києві у лютому 2014 року. Згодом Садовник втік з-під домашньго арешту. Його оголосили в розшук.

peredplata