Надію Савченко та Олега Сенцова підтримають у Німеччині

Надію Савченко та Олега Сенцова підтримають у Німеччині23 березня у берлінському музеї Чекпойнт Чарлі відкриють спеціальну постійну експозицію на підтримку українських політв’язнів.
Відкриття виставки почнеться з прес-конференції з Марією та Вірою Савченко, матір’ю та сестрою Надії, що приїхали до Берліну просити громадської допомоги. Також захід відвідають продюсер фільму «Наша Надія» Анна Паленчук та Наталія Каплан, сестра Олега Сенцова.

О 19.00 відбудеться показ документального фільму «Наша Надія».

В рамках експозиції будуть представлені окремі стенди, присвячені незаконно ув’язненим у Росії Надії Савченко та Олегу Сенцову. Всі відвідувачі музею отримають змогу більше дізнатися про сучасних заручників Росії.

Найстарший правозахисний центр «Меморіал» офіційно визнав Надію Савченко політув’язненою. Надія Савченко знаходиться під вартою в одній із російських в’язниць. Після трьох місяців голодування на знак протесту, стан здоров’я ув’язненої значно погіршився. Проте, Надія не здається і думає поновити свій відважний протест.

«Берлінський мур протягом десятків років розділяв людей фізично та ідеологічно. Мур впав у 1989 році, але він не зник. І зараз він символічно розділяє Європу, його кордони сьогодні десь на українському Донбасі. За тією невидимою стіною знаходяться незаконно ув’язнені Росією українські громадяни.» – зазначила Анна Паленчук.

Чекпойнт Чарлі – найвідоміший музей у Німеччині, побудований на місці контрольно-пропускного пункту між західним та східним Берліном. Кожного дня його відвідують близько 3500 людей.

Захід відбудеться за підтримки Посольства України в Німеччині. Початок о 18.30.
PR-кординатор: Катерина Панкова +38 067 323 75 30
Email: 53pankova@gmail.com

peredplata