Блок Національних Сил України?

Блок Національних Сил України?У Чернівцях побував лідер Української Народної Партії, народний депутат Юрій Костенко.
Він зустрівся з малочисельним активом своєї партії на Буковині, дав прес-конференцію, виступив по ТБ, побував у Сокирянському районі і від’їхав до Києва.

Говорив Костенко про перспективи правої політики в Україні. Казав, що тільки об’єд-нанні в одну партію праві можуть одержати перемогу на виборах до верховної ради. Журналісти звернули увагу політика на те, що за часів незалежності у верховній раді України мінялися депутати всіх фракцій, окрім комуністів і націоналістів. У нас уже є каста тих, хто призначив себе патріотом і… довічним в’язнем верховної ради. За цих умов для молоді місця у правому секторі політики нема. Ті, хто ще на початку 90-х років сів у депутатське крісло, поступатися не будуть. А цим, що нині є, люди не довіряють уже… Тому праві в Україні й не мають більшості. Костенко нічого не зміг заперечити. Але й не висловив готовності поступитися місцем у парламенті молодим і перспективним політикам. Аби й надалі там сидіти, праві пробують створити блок національних сил України (раніше був Блок Національних Сил Буковини, котрий Юрій Костенко жорстоко критикував, виступав проти подібного об’єднання). До такого об’єднання просять «Нашу Україну» і особисто Віктора Ющенка, УНП, УРП «Собор» і КУН. Ці політичні організації, окрім НУ, входили до БНСБ. І ми бачили, що з цього вийшло. Їхні лідери не спроможні поступитися ні місцем, ані амбіціями. Тому століттями подібні об’єднання не об’єднуються і програють.

Різко критикував Костенко Юлію Тимошенко і ВО «Батьківщину». Дісталося ВО «Свободі» та «Фронту Змін». Особливо «Фронту Змін».

На завершення Костенко прогнозував 10-12 відсотків голосів об’єднанню (досі не визначено, яка партія стане базовою) і поїхав до Києва через Бессарабію.

А ми гадаємо, що на виборах ці партії відберуть відсоток-другий у інших демократів, котрий піде до скарбнички партії регіонів. За цю роботу ПР дасть їм 2-3 мажоритарних округи для себе, рідненьких.
Петро КОБЕВКО

peredplata