Таємно-скандальні домовленості: бойовик Бородай привселюдно \”здав\” Ахметова

Таємно-скандальні домовленості: бойовик Бородай привселюдно "здав" АхметоваЕкс-ватажок терористів заявив, що бізнес мільярдера на Донбасі не чіпають, бо він нібито пообіцяв постачати так звану \”гуманітарку\”. Про це повідомляє ТСН.ua.

Соцмережі цього тижня \”підірвали\” одкровення Олександра Бородая. Російський диверсант і колишній ватажок терористів зробив сенсаційну заяву, що між українським олігархом Ринатом Ахметовим і бойовиками самопроголошеної \”ДНР\” нібито існують домовленості.

Поки триває війна, усі підприємства Ахметова на захопленій частині Донбасу спокійно працюють в обмін на те, щоб бізнесмен вивозив свою продукцію через територію України, продавав у Європі, а потім відправляв сепаратистам гуманітарну допомогу. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Настільки відверті зізнання у співпраці з донецьким олігархом Ахметовим терористи \”ДНР\” озвучили вперше. Один з екс-очільників псевдореспубліки Бородай взяв та й здав Ахметова, заявивши, що підприємства донецького мільярдера на окупованій терористами території Донбасу продовжують працювати завдяки особистим домовленостям. А Маріуполь терористи не взяли тільки тому, що олігарху потрібен порт під контролем України для експорту своїх товарів в Європу. Продавши продукцію, олігарх везе в Донецьк так звану гуманітарну допомогу.

Ані МВС України, ані СБУ на подібні зізнання одного з ватажків сепаратистів поки ніяк не відреагували.

Своєю чергою прес-секретар Ахметова ці відверті зізнання Бородая назвала чутками.

\”Оскільки в інформаційне поле постійно викидається величезна кількість чуток і домислів для різноманітних провокацій і маніпуляцій, хочу зазначити, що ні Ринат Ахметов, ні бізнес Групи \”СКМ\” ніколи їх не коментували і не будуть коментувати надалі\”, – наголосила керівник прес-служби Рината Ахметова Олена Довженко.

При цьому прес-секретар додала, що весь бізнес Ахметова платить податки до українського бюджету.

Прем\’єр Арсеній Яценюк пообіцяв реакцію влади на почуті факти. Щоправда він хотів би, аби всі свої свідчення Бородай давав силовикам особисто.

Тим часом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що слідчі порушили справу проти іншого опального олігарха. Кримінальна справа відкрита за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами на хімпідприємствах мільярдера Дмитра Фірташа. Це нібито призвело до розкрадання у держави коштів на суму майже 2,5 млрд грн. Утім Фірташ нині в руках австрійської Феміди. І чи потрапить колись у руки української, невідомо.

peredplata