УНА – до влади, УНСО – до штурму!

УНА - до влади, УНСО - до штурму!ПОЛІТИЧНУ ПАРТІЮ УНА-УНСО ВІДНОВЛЕНО! У Києві відбувся з\’їзд партії.

В субботу, 4 квітня 2015 р. у Києві відбулась довгоочікувана подія в історії українського націоналізму і, зокрема, для активістів, прихильників та друзів УНА-УНСО. Представниками 17 регіонів України та м.Києва було прийняте історичне рішення про відновлення і активний розвиток політичного крила УНА-УНСО. Нагадаємо, що партія УНА припинила своє самостійне існування після об\’єднання з Правим Сектором у березні 2014 р., проте співпраця не склалась і була припинена остаточно наприкінці 2014 р., про що лідери УНСО неодноразово повідомляли у офіційних джерелах організації.

Упродовж останнього року, а фактично після закінчення Революції ГІдності, лише бойове крило колишньої УНА-УНСО, а саме громадська організація Українська Націоналістична Самооборона, активно і суттєво взаємодіяло (і продовжує!) зі Збройними Силами України у захисті територіальної цілісності України. У тісній співпраці з Міністерством оборони було введено в дію власний навчальний центр УНСО по підготовці добровольців АТО на Вінничині, на передовій у найгарячіших точках з самого початку бойових дій воюють близько 600 бійців добровольчого батальйону УНСО. Мобілізація та навчання тривають, як і кропітка щоденна робота над забезпеченням наших підрозділів. Керівництво та регіональні осередки організації активно займаються волонтерською роботою, підтримкою армії, розвивають батальйони територіальної оборони та громадську діяльність у різних куточках України, зокрема і патріотичне виховання молоді. Таким чином, політична діяльність відійшла на другий план.

Проте, враховуючи дедалі більш глибоке поглиблення кризи у всіх сферах життя суспільства, свавілля чиновників та поглиблення зневіри населення у завтрашньому дні, а, головне, недієздатність діючої влади у найбільш гострому питанні – відновленні повноцінної боєздатності армії, рішучому припиненні гібридної війни, встановленні миру в країні та відновленні кордонів, усвідомлюючи вкрай актуальну необхідність більш серйозного впливу на ситуацію в державі та відновлення історичної ваги націоналістичного руху УНА-УНСО, лідери організації поставили собі за мету відновити славетне колись політичне крило УНА і надати йому нової потужної рушійної сили у спільній справі розбудови нової України, захисті на державному рівні інтересів оновленої та нескореної української нації!

Довгий і тернистий шлях відновлення документів пройдено та вирішено нарешті більшість організаційних питаннь, що дало можливість оголосити про проведення закритого з\’їзду партії для офіційного перезавантаження її діяльності, не дивлячись на жодні кволі намагання окремих шахраїв та псевдонаціоналістів перешкодити історичній події.
Ось що пише про цей день ветеран УНА-УНСО, військовий історик, журналіст Ігор Крочак (якому ми, до речі, дякуємо також за світлини зі з\’зду):
\”У суботу 4 квітня 2015 року у столиці нашої держави Києві пройшов з’їзд партії з славним історичним минулим. Усі роки, майже від здобуття незалежності України, така структура як УНА-УНСО проводила політику розвою і поступу Української ідеї. На цьому довгому і тернистому шляху вона переживала часи великого розвою, часи боротьби за Україну на далеких рубежах і теренах, часи гоніння та репресій від структур, що хоча формально були представництвами української державності, але часто густо у своїй діяльності не завжди змагали до всебічного розвитку новітньої України. Мається на увазі в тому ключі який заповідали нам наші попередники: кращі політичні діячі УНР, Української Держави гетьмана Скоропадського, і політичного та повстанського феномену воюючої України у Другій світовій війні, славної ОУН та УПА. З початком революції Гідності 2013-2014 роках, велика кількість УНСОвців активно стала до борні за краще Європейське майбутнє України у багатьох об\’єднаннях і формаціях. Їх можна зустріти було у всіх структурах Самооборони Майдану. З початком Україно-Російської війни на Донбасі, виховані і загартовані попередніми роками УНСОвці пішли до лав ЗС України, добровольчих батальйонів, створили свої власні формації, активно працюють в складі волонтерських екіпажів та бригад. Зрозуміло що необхідність з\’їзду була очевидною.\”

На з\’їзді було офіційно зареєстровано 78 делегатів та більше 70 гостей з Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Кіровоградської, Київської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Чернівецької, Черкаської, Харківської, Херсонської, Хмельницької областей та м.Київ.

Делегати з\’їзду прийняли ряд принципово важливих рішень для подальшої реєстрації в Міністерстві юстиції України, зокрема, затвердили назву партії, юридичну адресу, статут, обрали голову партії та персональний склад основних керівних та контролюючих органів.

Головою політичної партії УНА-УНСО було обрано Костянтина Фуштея. Заступником Голови партії одноголосно обрано славнозвісного полковника Устима – Валерія Бобровича. Також до Проводу партії ввійшли С.Чумак, Н.Чангулі та Я.Лагнюк. Головою Виконому партії став Ярослав Лагнюк, до складу Виконкому ввійшли також Ю.Симчишин та А.Старостін. Центральну контрольно-ревізійну комісію очолить Петро Байса, а допомагатимуть йому контролювати фінансову діяльність партії П.Кузів та В.Джигар.

Також було обговорено і затверджено Головні завдання партії на 2015-2016 рр, на основі яких буде написано програму політичної сили УНА-УНСО.

Делегати з\’їзду після завершення роботи, взяли участь у похороні на Байковому кладовищі міста Києва нашого побратима, ветерана УНСО, учасника війн в Придністров\’ї та Грузії Сергія Коломійця, більше відомого серед своїх як поручник \”Спис\”. Останні кілька років він вів свою війну. Війну з хворобою, війну за життя. Земля пухом, небо вирієм…

Наразі Виконком партії УНА-УНСО вже приступив до юридичного оформлення прийнятих рішень, активного розвитку регіональних осередків партії, розробки програми та підготовки урочистого з\’їзду партії, про проведення якого незабаром буде оголошено додаткового. Слідкуйте за новинами та анонсами про партійні події на офіційному сайті УНА-УНСО.

Україна понад усе!

Слава нації! Смерть ворогам!

Інформаційний центр УНСО

peredplata