За клопотанням Шокіна 6 суддів відсторонили від посад

Вища кваліфікаційна комісія суддів України на засіданні 15 квітня розглянула і задовольнила клопотання Генерального прокурора України Віктора Шокіна про відсторонення 6 суддів, яких підозрюють у отриманні хабарів та неправомірних вироках учасникам Євромайдану.

Про це у п\’ятницю, 17 квітня, повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

За клопотанням Шокіна 6 суддів відсторонили від посад

Так, судді Бар’як А.С. (Вінницький міський суд), Дубцов О.В. (Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області) та Мостовий Р.П. (Обухівський районний суд Київської області) підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Судді Горячківська Л.В. та Іванов А.А. (обоє — судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області) підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище).

В свою чергу суддя Кушнір С.І. (Солом’янський районний суду м. Києва) підозрюється у винесенні завідомо неправосудного вироку, оскільки у січні минулого року винесла ухвали про обрання особам — учасникам мирних акцій протесту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою за перевезення автомобільних шин.

Нагадаємо, як розповів керівник Антикорупційного управління ГПУ Павло Жебрівський Генеральна прокуратура України зараз готує підозри кільком суддям і чиновникам, сподіваючись оголосити їх до кінця поточного місяця.

peredplata