Політолог: \”Українська повстанська армія\” взяла відповідальність за вбивства О.Калашникова і О.Бузини

Політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень \”Пента\” Володимир Фесенко заявив, що отримав на електронну пошту лист із заявою українською мовою від якоїсь \”Української повстанської армії\”, в якому вона бере на себе відповідальність за вбивство низки політичних і громадських діячів в Україні, зокрема, Олега Калашникова і Олеся Бузини. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

\”Отримав на електронну пошту лист із заявою від якоїсь\” Української повстанської армії\”, в якому вона бере на себе відповідальність за вбивство \”антиукраїнців\”: Чечетова, Пеклушенка, Мельника, Калашникова, Бузини\”, – зазначив В.Фесенко.

З його слів, у листі йдеться про один факт: \”На підтвердження того, що саме наші бійці провели ці атентати, наводимо факт, невідомий загалу: Калашников був ліквідований зброєю калібру 7.65х17 та 9х18, сам він також встиг зробити постріл зі своєї зброї:

Також він додав, що у цій заяві найголовнішим є фраза: \”Ми розгортаємо безжальну повстанську боротьбу проти антиукраїнського режиму зрадників і московських холуїв і з цього часу будемо розмовляти з ними тільки мовою зброї аж до їх повного винищення\”.

\”Ця заява підтверджує мою версію про те, що в якості виконавців вбивства Бузини і Калашникова будуть заявлені радикальні українські націоналісти. Це ще більше зміцнює мою підозру, що за спиною цих людей стоять російські спецслужби (хоча безпосередні виконавці, можливо, про це навіть не підозрюють). Заява також дає підстави підозрювати продовження кампанії вбивств, яка тепер може бути спрямована і проти представників вищого державного керівництва країни. І це можливо означає спробу російських спецслужб відкрити новий фронт (терористичний) проти України – всередині країни з метою дестабілізації внутрішньої ситуації. Навіть якщо ці люди, які вбили Бузину і Калашникова і заявляють про готовність розпочати кампанію терору всередині України, вважають себе \”патріотами України\”, об\’єктивно вони діють в інтересах зовнішнього ворога. Сильно підозрюю, що ними можуть маніпулювати \”куратори\” з того ж ворожого табору\”, – додав В.Фесенко.

peredplata