Новий пам’ятник Сталіну довго не простоїть, – «тризубівець»

Новий пам’ятник Сталіну довго не простоїть, - «тризубівець»Новий пам\’ятник Йосипу Сталіну, встановлений біля приміщення обкому Комуністичної партії у Запоріжжі, довго не простоїть. Таку думку висловив перший заступник глави центрального проводу \”Тризубу\” Андрій Тарасенко.

\”Я думаю, що не довго він там стоятиме. Хоча перший (бюст Сталіна у Запоріжжі – ред.) простояв довше, ніж півроку\”, – зауважив націоналіст.

Він підкреслив, що \”для української нації, яка вічна, це – взагалі не строк\”.

Крім того, говорячи про \”запорізьку\” справу проти \”тризубівців\”, Тарасенко сказав, що 12 грудня має з’явитися остаточний вирок.

\”Зазвичай більше, ніж просить прокуратура, не дають. Навіть не думаю про те, що хлопців посадять. Але умовний термін однозначно впаяють. Інакше не можна, адже у нас не буває виправдувальних вироків – таке \”правосуддя\”, – зазначив він.

За його словами, одним \”тризубівцям\” за відпилювання голови бюсту Сталіна дають три роки умовно з відстрочкою на три роки, іншим – два роки умовно з відстрочкою на два роки, третім – теж два роки умовно, але з відстрочкою на рік.

Як відомо, центральний провід Всеукраїнської організації \”Тризуб\” імені Степана Бандери звернувся із закликом до українців допомогти зібрати кошти на оплату послуг адвокатів у справах, порушених проти \”тризубівців\”. Організація заборгувала їм 38,7 тисяч грн.

Перший пам\’ятник Сталіну у Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ.

У новорічну ніч 31 грудня невідомі підірвали пам\’ятник Сталіну.

Звинувачення у пошкодженні пам\’ятника Сталіну в Запоріжжі було висунуто 9-м \”тризубівцям\”.

Їх було заарештовано, проте 13 квітня. Жовтневий районний суд Запоріжжя звільнив їх на час судового процесу з-під арешту на поруки народних депутатів.

Українська правда

peredplata