Швейцарія почала повертати Україні гроші людей Януковича

Швейцарія почала повертати Україні гроші людей ЯнуковичаШвейцарія задовольнила запит про надання правової допомоги Україні щодо заблокованих фінансових коштів, пов\’язаних з режимом екс-президента Віктора Януковича. Про це пише \”Європейська правда\”.

Як сказав представник Федерального відомства юстиції Швейцарії Фолко Галлі, було також видано ордер на вилучення банківських записів чиновників часів президентства Януковича.

Проте Галлі підкреслив, що відомство не володіє інформацією про обсяг активів, які були заморожені. Але це перший випадок, коли представники швейцарської юстиції винесли позитивне рішення за юридичним запитом у \”справі Януковича\”.

Зазначимо, Швейцарія була однією з перших країн, котрі заморозили активи колишнього президента України, а також 30 інших людей з його оточення.

На рахунках людей Януковича було принаймні 170 млн швейцарських франків (швейцарське видання Neue Zürcher Zeitung подає інші дані – від 100 млн до 160 млн франків).

Тоді ж почалося розслідування щодо можливого відмивання грошей, здійсненого екс-президентом та його сином. Окрема справа проти Януковича і людей з його оточення ведеться в Женеві.

Як повідомлялося раніше, Янукович і Ко щороку обкрадали Україну на 150 млрд гривень. Розкрадання бюджетних коштів призводило до скорочення ВВП України на 6-7%

peredplata