Проти Януковича вже зібрано більше мільйона підписів

Проти Януковича вже зібрано більше мільйона підписівНіхто в Україні більше не вірить у «покращення життя вже сьогодні», обіцяне Віктором Януковичем під час останніх президентських виборів. Зате пророчою виявилася його обмовка, над якою спочатку усі сміялися: «Ми не говоритимемо про погане, а краще зробимо». Тепер над цими словами ніхто вже не сміється, оскільки саме так регіонали і зробили, «бо послідовні». У людей одна надія: на парламентські вибори 2012 року. Саме наступної осені українці мають шанс покласти край владі, яка воює з власним народом.

Останній приклад – смерть шахтаря-інваліда з Донбасу Геннадія Конопльова. Він помер у неділю 27 листопада, коли на розправу з обуреними чорнобильцями влада кинула силовиків. Ця смерть – на совісті президента і його команди.

Із кожним подібним випадком довіра людей до влади падає все нижче і нижче. Навіть самі «регіонали» не вірять у перемогу власної політичної сили. Тому і вирішили на виборах 2012 року проштовхнути своїх кандидатів через мажоритарні округи. Як відомо, згідно з новим законом про вибори, половина нардепів потраплять до Ради через голосування в мажоритарних округах.

Не секрет, що основними аргументами влади у виборчій боротьбі є залякування та підкуп. Проте виборці вже не бояться, бо доведені до відчаю і їм більше нічого втрачати. Поза сумнівом, цього разу не спрацюють ані гречка, ані продуктові набори, бо надто дорого вони обходяться для людей. Найбільш резонансний приклад – куплені за продукти голоси киян, котрі призвели до влади у столиці шахрая і базікала Леоніда Черновецького. Але подібних прикладів – безліч по всій країні.

Тепер українського виборця за продукти не купиш. І за таких умов кандидати від опозиції мають гарні перспективи в мажоритарних округах. Головне – не сваритися між собою. Справжні демократи це розуміють, а тому вирішили узгодити єдиний список кандидатів, що протистоятимуть в округах «регіоналам» та їхнім підлабузникам.

Першим кроком до об’єднання опозиції стала заява партій «Батьківщина», «Фронт змін», «Народна самооборона» та «Реформи і порядок» про спільні дії на парламентських виборах 2012 року. Другим – створення робочої групи, яка укладає єдиний список опозиційних кандидатів для висування в мажоритарних округах.

«Це означає, що вибори 2012 року будуть проходити у такому форматі: кандидат від влади і кандидат від опозиції», заявив 28 листопада лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк на прес-конференції в Києві. За його словами, «будь-хто інший, хто не входить у систему координат цієї робочої групи і опозиційних сил, працює з партією влади і з адміністрацією президента Януковича».

Об’єднана опозиція переконана, що здобуде більшість у наступному парламенті. «Справа не тільки в тому, що ми зобов’язані виграти парламентську кампанію 2012 і отримати 226 голосів, непідконтрольних президенту. У рамках нашої спільної роботи ми вже думаємо про те, яким буде перший крок об’єднаної опозиції в новому парламенті», – каже Арсеній Яценюк.

Політичні «карлики», тобто політики, яких мало хто знає і підтримує в народі, розраховували в’їхати в Раду на своєму розкрученому прізвищі. Вони заходились нашвидкуруч укладати партійні списки «лялькових» партій, щоби з ходу подолавши одно- чи тривідсотковий виборчий бар’єр, опинитися в Верховній Раді. Щоправда, в разі проходження до парламенту, список їхніх партій складав би не більше п’яти осіб. У парламенті їхня діяльність нічим не відрізняється від роботи середньостатистичних «тушок» – вони не вирішують нічого, окрім особистих справ.

Новий закон про вибори поклав край політичному заробітчанству. Хочеш бути депутатом – іди до виборців і переконуй голосувати за себе. Бо потім, дивлячись у вічі, звітуватимеш перед ними за виконану роботу.

Ухвалений 17 листопада виборчий закон має також всі запобіжники проти фальсифікацій, що їх хотіла закласти в нього Партія регіонів, і які їй не дала проштовхнути парламентська опозиція. Не буде славнозвісних «каруселей», не можна буде зняти з реєстрації кандидата за дві помилки в документах та підробити бюлетень.

Отже, опозиція зробила і робить усе, аби голос кожного українця було враховано. Слово – за самими українцями. Вони вже довели, що не бояться сказати цій владі «ні!»

Під час масштабної акції «Україна проти Януковича!», яку провів опозиційний «Фронт Змін» на чолі з Арсенієм Яценюком, протягом місяця понад 1 млн. громадян поставили підписи під листівками проти Януковича. До 3 грудня ці підписи будуть переправлені до Києва, де цього дня об 11.00-й відбудеться багатотисячний мітинг. На ньому українці висловлять своє ставлення до сьогоднішньої влади. Остаточний вирок їй народ винесе на парламентських виборах 2012 року.

peredplata