Калетнік, Ківалов, Мельник та Поплавський позбавлені права бути ректорами

Калетнік, Ківалов, Мельник та Поплавський позбавлені права бути ректорамиДепутати, котрі голосував за диктаторські закони «16 січня», не мають права обіймати керівні посади у ВУЗах. Відповідний законопроект ухвалено парламентом. Партія «Воля» доклала багато зусиль для прийняття цього рішення, виступивши ініціатором процесу усунення «одіозних» ректорів від управління навчальними закладами.
За словами народного депутата України Ірини Суслової, люди ВОЛІ ще з минулого року активно пропагували дану ідею і був зареєстрований відповідний законопроект.

«Ми вітаємо ухвалення парламентом законопроекту, який містить аналогічні вимоги. Відтепер такі «одіозні» персони, як Сергій Ківалов, Петро Мельник, Григорій Калетнік не зможуть «наживатися» на старих корупційних схемах. Тільки за мої звернення правоохоронними органами проти них відкрита низка кримінальних проваджень», – заявила Суслова.

При цьому, член Ради партії «Воля» підкреслила, що тепер важливо не допустити, щоб вищезазначені персони змогли обійти закон та продовжувати неформально управляти ВУЗАми.

Нагадаємо, народні депутати, члени партії «Воля» Ірина Суслова та Юрій Дерев\’янко ще раніше зареєстрували у Верховній Раді законопроект №2505, який забороняв балотуватися в ректори ВНЗ тим депутатам, які голосували за диктаторські закони від 16 січня, а також не дозволяв їм обіймати ці посади протягом 10 років. Парламент 14.05.2015 р. проголосував за законопроект, поданий авторським колективом, який містить аналогічні вимоги.

peredplata