У Верховній Раді зареєстрували скасування законів про реструктуризацію та поліцію

У Верховній Раді зареєстрували скасування законів про реструктуризацію та поліціюСім народних депутатів зареєстрували у Верховній Раді проект постанови про скасування скандального закону про реструктуризацію валютних кредитів, прийнятого напередодні. Також п\’ятеро депутатів зареєстрували проект постанови про скасування закону про національну поліцію.
Про це йдеться на сайті Верховної Ради, новину повідомляє «Преса України».

Сім народних депутатів проявили ініціативу скасувати закон про реструктуризацію валютних кредитів. Зокрема це депутати від БПП Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Владислав Голуб, Іванна Клімпуш-Цинцадзе, а також член фракції \”Самопомочі\” Вікторія Войціцька і заступник голови фракції \”Народний фронт\” Андрій Тетерук. Текст відповідного документу наразі відсутній.

У той же час ще п\’ятеро депутатів зареєстрували проект постанови про скасування закону про національну поліцію, прийнятого вчора, 2 липня. Авторами виступили члени БПП Віктор Пинзеник, Віктор Чумак, Наталія Новак, Павло Різаненко і позафракційний Юрій Левченко. Текст документу теж поки відсутній.

Нагадаємо, вчора, 2 липня, 229 депутатів прийняли у третьому читанні закон, який зобов\’язує банки знизити курси за валютними кредитами для споживачів до того рівня, на якому вони були на момент підписання кредитного договору. Таке рішення спровокувало значний резонанс у суспільстві та критику з боку експертів через те, що це може призвести до колапсу банківської системи. Крім того, під час голосування були зафіксовані випадки кнопкодавства. У зв’язку з цим, деякі депутати вже відкликали свої голоси за цей скандальний закон.

У свою чергу, закон про національну поліцію також був прийнятий зі значними труднощами. Зокрема, народний депутат Віктор Пинзеник пропонував внести до закону значну кількість поправок, але лише частина з них була врахована.

peredplata