Європі порадили змінити Грецію на Україну

Європі порадили змінити Грецію на УкраїнуЄвропейський Союз витрачає багато зусиль на те, аби врегулювати ситуацію з Грецією, водночас ЄС робить недостатньо для того, аби допомогти Україні.
Про це йдеться в статті шведсько-американського економіста, старшого наукового співробітника Інституту міжнародної економіки імені Петерсона у Вашингтоні Андерса Ослунда.

ЄС підтримав чотирирічну програму допомоги від Міжнародного валютного фонду обсягом 17,5 мільярда доларів, однак валютних резервів катастрофічно не вистачає, зауважує, зокрема, економіст. Цього та минулого року в ЄС дали згоду на виділення Україні п’яти мільярдів євро кредиту – це лише сорокова частина від того, що пішло в Грецію, констатує Ослунд.

Економіст вважає, що такі дії не мають сенсу. На його думку, Україна реформується, тоді як Греція роками майже нічого не робила й зараз відкрито виступає проти справжніх реформ. При цьому, нагадує Ослунд, населення України в чотири рази більше за кількість жителів Греції, і стратегічно вона відіграє більшу роль для Європи.

\”Після того, як ЄС де-факто втратив Грецію, він потребує успіху – і Україна може принести такий успіх. Але це передбачає необхідну увагу та масу ресурсів\”, – цитує Deutsche Welle.

peredplata