Бжезіньський: НАТО буде воювати з Росією

Бжезіньський: НАТО буде воювати з Росією   Станеться це, якщо Росія наважиться напасти на країни Балтії

Між Росією і Заходом йде нова “холодна” війна і малоймовірно, що вона стане “гарячою”. Але якщо Росія нападе на країни Балтії, то НАТО буде воювати з РФ. Про це в інтерв’ю німецькому виданню Der Spiegеl розповів колишній радник президента США Картера, політолог Збігнєв Бжезіньський, інформують Патріоти України за матеріалами видання Новый Регион.

На запитання кореспондента про можливу агресію Росії, спрямовану проти Литви, Латвії та Естонії, Бжезіньський відповів: “Якщо Росія нападе на країни Балтії, НАТО піде на війну з нею. Ми не можемо заявити всьому світові, що не маємо наміру реалізовувати наших обіцянок і не реагувати, якщо друга сторона робить все, що захоче”.

Збігнєв Бжезіньський підтримав план розміщення важкого озброєння НАТО на території східних країн, що межують з Росією. “Чи нормально це? А нормально посилати солдатів і важку військову техніку на територію незалежної держави і розв’язувати там війну після захоплення частини територій? Я кажу про Росію і Україну”, – підкреслив колишній радник американського президента.

“Я не розумію, чому НАТО не має права розміщувати війська і озброєння на території держав-членів альянсу, в той час, як у сусідній країні відбувається щось недобре”, – зазначив він.
Джерело: http://patrioty.org.ua/bzhezinskiy-nato-bude-voyuvati-z-rosiyeyu/

peredplata