Папієв сказав. Та чи зробив?..

Папієв сказав. Та чи зробив?..За тиждень після візиту президента Януковича до Чернівців голова Чернівецької ОДА дав прес-конференцію. Багато говорив губернатор доброго про свою роботу та успіхи. І багато обіцяв. Зокрема, те, що за два тижні вирішиться питання авіасполучення з Києвом, що він вже домовляється з Нацкомісією регулювання електроенергетики про тариф для чернівчан, які вже десятки років не мають гарячого водопостачання. Багато обіцяв тоді Папієв. Та як виконуються його обіцянки? І чи є за словами діло?

Справи повітряні
14 листопада Папієв сказав, що за два тижні (28 листопада) відновиться регулярний авіарейс «Чернівці-Київ». Тоді узгоджували питання про ціну квитків.
Тепер маємо 8 грудня. В довідковій КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» нам повідомили, що авіасполучення не відновлено. Також зауважили, що переговори з авіакомпанією ведуться, і дуже активно. Але результату поки немає.

Справи електричні
Питання тарифів цікавить не тільки основну частину чернівчан, які вже більше півроку сплачують за електроенергію понад ліміт. А по-іншому ніяк – за відсутності централізованого гарячого водопостачання більше 60% мешканців міста змушені користуватись електричними бойлерами. А ті беруть багато електроенергії. Тому справедливо було б, якби НКРЕ встановив ліміт для чернівчан, у котрих є бойлери, на рівні тих, у кого є електроплити (250 кВт). Але…

Чернівецька міська рада зверталась – глухо. Депутати ж обласної ради в цьому проблеми не бачили, а тому не підтримали звернення «фронтовиків» до НКРЕ про перегляд тарифів. Правда, згодом вже й Чернівецька ОДА скерувала звернення до Києва. Але, як нам повідомили в управлінні інфраструктури та туризму Чернівецької ОДА, відповіді на звернення, надіслане більше місяця тому, вони так і не отримали. Про перемовини з НКРЕ ні в згаданому управлінні, ні в управлінні ЖКГ нічого не чули. Хіба, можливо, то особисті домовленості голови ОДА Михайла Папієва.

Ми зв’язались з Нацкомісією регулювання електроенергетики. До слова, 23 листопада її ліквідували, створивши Нацкомісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики. Тому наразі коментувати, чи велися/ведуться перемовини, навіть немає кому, бо триває реорганізація. Ми ж усе-таки надіслали інформаційний запит, аби нам розповіли про ті перемовини, та, врешті-решт, про їх результат. Може, вже до чогось домовились, а ми про це й не знаємо? Про відповідь комісії повідомимо згодом.

Нагадались також слова Папієва на тій прес-конференції (до речі, завдяки візиту Януковича випала досить рідкісна нагода побачити головного владника краю), про непідробне щастя тих людей, які стрічали Януковича, мерзнучи кілька годин вздовж дороги, якою їхав президент Чернівцями. Чи правду сказав Папієв?… Також він зауважив, що під час візиту Януковича не було видно міліціянтів. Але… На власні очі ми бачили кількох міліціянтів, та ще й не рядових, котрі були серед зодягнених в чорний цивільний одяг молодиків, що заполонили дорогу президента до «Машзаводу», мов мурахи. То чи правду сказав тоді Папієв?..

Надія ВІРНА

peredplata