Розширені санкції США проти Росії набули чинності

Розширені санкції США проти Росії набули чинностіВідсьогодні стали чинними розширені санкції США проти РФ і екс-чиновників України.
Під санкції потрапили 50 компаній і 11 фізосіб, повідомив посол України Валерій Чалий.

Федеральний вісник уряду США опублікував повний список осіб, котрі підпали під розширені санкції проти Росії. Таким чином, написав у своєму Фейсбуку посол України в США Валерій Чалий, санкції набули чинності.

За його словами, в розширений список санкцій увійшли:

– сім фізичних осіб та шість компаній, які раніше ухилялись від введених санкцій (у тому числі пов\’язаних з Галиною Тимченко, Борисом Ротенбергом і концерном \”Калашников\”);

– дві російські компанії, які залучені у військово-промисловий комплекс РФ;

– четверо колишніх українських чиновників і їхніх прихильників, причетних до розкрадання державних активів і зловживань на держслужбі;

– афільована з Олександром Януковичем (старший син Януковича) компанія – ЗАТ МАКО Холдинг;

– п\’ять операторів кримських портів і кримський оператор поромних перевезень;

– 35 компаній, які контролюються раніше внесеними у перелік санкцій особами, а також ті, більше половини капіталу яких контролюють російські Зовнішекономбанк і Роснефть.

Зазначається, що розширення списку обмежувальних заходів проти Росії покликане погодити наявні обмеження з іншими членами міжнародної коаліції країн, зокрема з Євросоюзом і Канадою.

Як повідомлялось, раніше США розширили дію секторальних санкцій проти Газпрому, додавши до списку санкцій відкрите компанією Південно-Киринське родовище на шельфі Охотського моря.

peredplata