Соціологія: \”Самопоміч\” виходить у лідери

Соціологія: "Самопоміч" виходить у лідериСоціологи повідомили, як розподіляться голоси між учасниками місцевих виборів
За даними останнього соцопитування, яке проводили Фонд \”Демократичні ініціативи\” імені Ілька Кучеріва та Центр Разумкова, у місцевих виборах 25 жовтня планують взяти участь 68% населення України, передає кореспондент УНН.

\”Значна частина тих, хто висловив готовність взяти участь у виборах, або не визначилися, за представника якої партії віддадуть свій голос (23%), або принципово обиратимуть певного кандидата, незалежно від його партійності (16%). Серед решти виборці 14,4% відповіли, що схильні проголосувати за кандидата від партії \”Блок Петра Порошенка \”Солідарність\”; 9% – від партії \”Самопоміч\”; 7,5% – від партії \”Опозиційний блок\”; 7,3% – від Радикальної партії Олега Ляшка; 6,9% – від партії \”Батьківщина\”, 4,0% – від партії \”Правий сектор\”, – зазначається в дослідженні.

За даними опитування, найбільшу готовність до участі у виборах виявили жителі Західного (76%), Східного (75,5%) та Центрального (70%) регіонів, а 40% жителів Донбасу взагалі відмовилися йти на вибори.

Щодо регіональних вподобань українців, то у Західному, Центральному регіоні та Донбасі найбільше готові віддати перевагу кандидатам від партії \”Блок Петра Порошенка \”Солідарність\”, а на Півдні та Сході України більшість голосуватиме за \”Опозиційний блок\”.

Як повідомляв УНН, Центральна виборча комісія планує витратити майже 1,2 млрд гривень на проведення місцевих виборів 25 жовтня.

Джерело

peredplata