У затриманому з гранатою під ВР упізнали одного з найсміливіших захисників Пісок

У затриманому з гранатою під ВР упізнали одного з найсміливіших захисників ПісокІгорем Гуменюком, про якого міністр МВС заявив, що він кинув гранату під час пікету під Верховною Радою, в результаті чого загинув боєць Нацгвардії, виявився 24-річний член студентської \”Свободи\” з Кам\’янця-Подільського.

Друзі з батальйону \”Січ\” відгукуються про Ігоря Гуменюка, як про одного з самих сміливих захисників Пісок. Він більше відомий під псевдонімом Ігор Дубенко, був активістом громадської організації \”Сокіл\”. У АТО Гуменюк-Дубенко пішов добровольцем і провів на передовій більше 8 місяців, у Києві перебував у відпустці.
Побратим Василь Кружак розповів \”Обозревателю\” про Ігоря Гуменюка, як про дуже спокійного молодому патріота, який не надто цікавиться політикою України.
\”Спокійний, життєрадісний, завжди усміхнений, сміхотливий – я не пам\’ятаю, щоб він був особливо активним, або ж закликав до третього Майдану\”, – каже Василь Кружак.
У той же час, за словами Кружака, Ігор Гуменюк був одним з найсміливіших в бою.

\”Він був останнім, про кого я подумав, дізнавшись, що затриманий боєць\” Січі \”- я здивований, що ця людина могла опинитися з гранатою під Верховною Радою, – Кружак допускає, що сталася ошібка.- Ані потайним, ані неадекватним його назвати не можна, до зміни влади не закликав \”.
В інтернеті можна знайти відео, на яких Ігор Гуменюк (Дубенко) проявляє громадянську активність, як член молодіжного військово-спортивного товариства \”Сокіл\” ..
Журналіст Лера Бурлакова розповіла \”Обозревателю\”, що бачила Ігоря Гуменюка в Пісках. Невисокий хлопець не виділявся атлетичною статурою, але завжди рвався проявити себе в бою.
\”Він і в Авдіївці був, і в Пісках, дуже сміливий, цей хлопець постійно збігав з ротації на фронт. Але абсолютно не можу повірити в його причетність до смерті бійця Нацгвардії\”, – розповіла журналіст.
Як писав \”Обозреватель\”, у лікарні від осколкового поранення в серце помер 25-річний боєць Нацгвардії Ігор Дебрін. За даними МВС, бійця батальйону МВС \”Січ\” затримали з гранатою і підозрюють, що саме він кинув ту гранату, від якої загинув боєць Нагвардіі – під час зіткнень під Верховною Радою в першій половині дня 31 серпня. У той же час, за останньою інформацією міністра МВС Арсена Авакова, бійця Нацгвардії вбив не уламок гранати, а куля.

peredplata