«Самопоміч» не вийде з коаліції, поки є шанс виправити ситуацію

«Самопоміч» не вийде з коаліції, поки є шанс виправити ситуацію

Фракція «Самопоміч» не планує виходити з парламентської коаліції. Про це заявив лідер партії Андрій Садовий у кулуарах з’їзду, який відбувся в Києві 8 вересня.

«На сьогоднішній день у нашій державі ми бачимо управлінський хаос. Якщо ще й коаліція розвалиться, це буде катастрофою для нашої держави. Враховуючи складність ситуації, «Самопоміч» буде до кінця, до того часу, коли буде хоча б одна невелика можливість виправити ситуацію», – наголосив Садовий.

«Дуже легко відійти в сторону і почати критикувати. Дуже складно бути всередині і просити, вимагати, переконувати наших колег діяти за тими принципами, яких хочуть люди», – додав політик.

Також Садовий акцентував на тому, що «за жодних умов» не змінить ставлення до змін до Конституції.

Спроба розвалити коаліцію зазнала фіаско, і вона залишиться в нинішньому складі, заявив раніше 8 вересня під час розширеного засідання уряду президент України Петро Порошенко.

Після подій під Верховною Радою 31 серпня зі владної коаліції вийшла Радикальна партія. Фракція «Самопоміч», яка залишається учасницею коаліції, вилучила зі свого складу п’ятьох депутатів, що голосували в першому читанні за конституційні зміни щодо децентралізації.

Під час з’їзду партія «Самопоміч» також назвала кандидатів у міські голови на призначених на 25 жовтня місцевих виборах. Зокрема, на голову Києва претендуватиме бізнесмен Сергій Гусовський, у мери Львова йтиме чинний його очільник, лідер партії Андрій Садовий. Загалом на посаду мерів партія висунула 47 кандидатів.

Джерело

peredplata