З Путіним буде бартер. Захід поступиться йому у питанні України, — французький дипломат

Володимир Путін може змінити позицію щодо Сирії, якщо західні лідери змінять свою позицію щодо України.

З Путіним буде бартер. Захід поступиться йому у питанні України, — французький дипломат

Так вважає колишній французький міністр, дипломат, засновник міжнародної гуманітарної організації \”Лікарі без кордонів\” Бернар Кушнер, передає inopressa.ru. Свій прогноз він зробив у контексті сьогоднішньої зустрічі Олланда, Путіна, Меркель і Порошенка.

Це важлива зустріч, яка проходить у момент великої плутанини. На середню перспективу, я думаю, що ми, західні країни, прийдемо до якихось поступок росіянам по Україні в обмін на зближення з метою врегулювання сирійської проблеми. \”Ви хочете, щоб я змінив позицію щодо Сирії? Тоді я змушу вас змінити позицію щодо України\”, — може сказати Путін… — прогнозує Кушнер.

На його думку, з політико-дипломатичної точки зору існує трикутник \”Сирія-Україна-Іран\” з Володимиром Путіним у центрі.

\”Без нього нічого не зробиш, це великий шахіст, і на цьому етапі він, здається, прорахував ходи далеко вперед. Мені це не приносить задоволення, я думаю, що путінська політика сили — не благо для нас, але вона має місце. У Чечні він вів війну з тероризмом, здійснюючи килимові бомбардування, я сподіваюся, що він не буде використовувати подібні методи в Сирії. Але ми повинні вести переговори\”, — вважає політик.

Кушнер вважає, що Франція пом\’якшить свою позицію і в результаті виникне єдиний фронт проти \”Ісламської держави\”, який об\’єднає зусилля Росії, США та Європи. Башара Асада, на його думку, теж у такому випадку змістять з посади за деякий час.

Ймовірно, в обмін ми дамо росіянам трохи більше автономії у східних регіонах України. Український президент Порошенко, як мені здається, готовий піти на поступки, якщо не у питанні федералізму, то хоча б по суті проблеми, — підсумував він.

До речі, лідери країн \”нормандської четвірки\” Олланд, Меркель, Порошенко і Путін уже зустрілись у Єлисейському палаці, де відбудуться переговори. Стежте за подробицями та результами зустрічі на сайті \”24\”.

peredplata