НЕ ВДАЛОСЯ НА ФРОНТІ, ПРОБУЮТЬ В ТИЛУ

НЕ ВДАЛОСЯ НА ФРОНТІ, ПРОБУЮТЬ В ТИЛУПеремир\’я на Донбасі засвідчило: проект \”Новоросії\” і ДНР-ЛНР провалився повністю, тож Росії необхідно міняти тактику, що вона й робить. Стратегічна мета залишається незмінною – цілковитий контроль над Україною. Але реалізують її іншими методами. Російські танки і \”Гради\” не зламали бойового духу українців, навпаки, смертельна небезпека лише мобілізувала патріотів на рішучий опір противникові. Нині Кремль намагається використати місцеві вибори в Україні, щоб створити плацдарм для свого майбутнього контрнаступу.

Розплата за брехню і нерішучість

І, знову ж таки, ми раз за разом наступаємо на ті ж самі граблі. Почалося все у далекому 1991 році, коли українські виборці повністю віддали владу другому ешелону компартійної номенклатури на чолі з Кравчуком. А вона й не збиралася проводити глибинні реформи, натомість зайнялася приватизацією колишньої \”загальнонародної\” власності. Далі – ще гірше. Президентом обрали \”червоного директора\” Кучму, який створив олігархічну систему, що розкрадала Україну і вивозила вкрадене за кордон. Обурений народ вийшов на Майдан, але \”Помаранчева революція\” лише трохи переставила фігури на владному Олімпі, залишивши недоторканною злодійську олігархічну систему.
Справжні правителі діяли під пресом Москви, яка була зацікавлена у пограбуванні України, тому за реформи так і не взялися. Лише активно використовували революційну фразеологію. Розплата за брехню і політичну безвольність не забарилася – замість «ніякого» Ющенка президентом став агент Кремля Віктор Янукович, що прискорило вибух. Новий Майдан привів до влади політичну команду, орієнтовану на Захід. Громадськість сподівалася, що ці політики здійснять необхідні реформи, розгорнуть боротьбу з корупцією і дадуть країні шанс для розвитку. А нова команда наступила на старі граблі, гальмуючи реформи. Результат отримали цілком прогнозований – втрату масової підтримки в суспільстві. Нерішучості політикам народ не прощає. Взявся за справу – йди до кінця за підтримки мільйонів. Тупцюватимешся на місці – залишися на самоті, і плата за це буде дуже високою.

Мумії повертаються?

Розчаруванням громадськості, спричиненим млявістю реформаторів, скористалися сили вчорашнього дня. Партія регіонів, формально розвалившись, дала життя політичним силам з новими назвами, які продовжують її справу. Напередодні місцевих виборів вони значно активізувалися з метою отримання міцних позицій в органах місцевого самоврядування ключових міст і регіонів. А далі планується ініціювати розпуск Верховної Ради і проведення дострокових виборів навесні 2016 року. Цим вчорашні хочуть досягти реваншу і створити більшість у новому складі парламенту. А потім добиватися і дострокового переобрання президента.
Не зміг Кремль добитися перемоги на фронті, то пробує отримати її в тилу. Йому необхідний конфлікт всередині України. Казки про \”громадянську війну\” на Донбасі не діють, а спровокувати таку війну – мрія московських великодержавників. От вони й почали використовувати всіх, на кого мають вплив. А мають на багатьох – від відверто проросійських сил до \”супер-патріотів\” України. Спільна боротьба проти московських агресорів об\’єднала україномовних і російськомовних українців. Але щойно стихло на фронті, як у тилу знову піднімають мовне питання. Для чого? Щоб розколоти суспільство і зіштовхнути одних з другими. Також пробують посварити етнічних українців з євреями і поляками, витягаючи з минулого найстрашніші приклади убивств мирних людей. Знову намагаються протиставити один одному різні регіони України, спекулюючи на їхній різній історії.
А що вже говорити про політичні уподобання людей! \”Ватників\” кидають на \”вишиватників\”, правих на лівих і навпаки. А суспільство значною мірою люмпенізоване, люди вкрай збідніли. Чимало з них озлобилося, а противники України руками люмпенів хочуть підірвати нашу державність.
Не вдасться! Як не вдалося захопити значну частину нашої країни, щоб оголосити її \”Новоросією\”. Ми маємо змогу обрати до органів місцевого самоврядування не мумії з минулого, а енергійних і освічених людей майбутнього. На вибори ідуть молоді й талановиті, які своєю діяльністю заслужили того, щоб отримати владу на користь всього суспільства. Це волонтери, учасники АТО, активні громадські діячі. А також ті, хто створює нові робочі місця і будує нову Україну. Злодіям і руйнівникам місце не у владі, а на смітнику історії. Вибори мають створити нову політичну еліту України, яка мобілізує громадськість на відновлення нашої країни й її швидкий розвиток. І цим перекреслить плани Кремля на повернення в українське керівництво своїх ставлеників.

peredplata