\”Політ над гніздом зозулі\” – для БЮТ

"Політ над гніздом зозулі" – для БЮТСьогодні, під час підготовки регіонального круглого столу Громадянської Асамблеї України в Миколаєві, серед політологів, правозахисників виникла традиційна дискусія. Тема нагальна: \”Чи знищить режим Януковича фізично Юлію Тимошенко в СІЗО, чи злякається реакції Заходу й випустить її на волю напередодні парламентських виборів\”.

Спочатку думки розділились в пропорції 50/50. Одні переконані, що Тимошенко скерують у жіночу колонію, і там випадково в пересічній бійці вона загине. Або помре від зупинки серця чи апендициту. Станеться це опісля проведення Євро-2012, але до офіційного старту виборчої кампанії.

І жодне демократичне світове співтовариство не зможе зашкодити \”єнакіївському шапкокраду\” виконати зазначене політичне вбивство. Адже абсолютно невинний, принаймні, у тому, що йому закидає слідство, Юрій Луценко протягом року знаходиться за ґратами. А європейські комісари – правда, символічна назва? – продовжують вести якійсь перемовини з диктатором.

Ніхто навіть не обговорює питання арешту банківських рахунків родини Януковича та його каморри в західних банках чи заборони на відвідини цивілізованих країн для чиновницької верхівки України.

Інші вірять, як у всемогутнього Бога, у спроможність Європи й США захищати європейські цінності не лише на словах, а й у реальних відносинах з Україною.

Бо родини регіональних кланів, переважно з ПР, завдяки дипломатичним паспортам не потребують безвізового режиму. Їхні діти навчаються в Англії чи за океаном. Їхні вкрадені в українських аборигенів статки знаходяться в європейських банках чи найдорожчих об\’єктах нерухомого майна на території країн, що не визначились, чим налякати донецьких бандитів при владі. Загроза ж реальних санкцій змусить Януковича та підконтрольні йому суди, прокуратуру, СБУ – звільнити Тимошенко від кримінального переслідування.

Власне, обидва вище наведені прогнози подальшого політичного розвитку країни з деякими незначними відмінностями постійно генеруються експертним середовищем. Тому не буду їх деталізувати.

Натомість мушу навести достатньо свіжу версію, оприлюднену юристом Української Гельсинської Спілки з прав людини Анатолієм Іванюченком. Він радить усім передивитись фільм \”Політ над гніздом зозулі\”, One Flew Over the Cuckoo\’s Nest, Мілоша Формана за романом Кена Кізі.

Отже, версія. Юлію Тимошенко дійсно скоро випустять. Але вона не братиме участь у політичній боротьбі. Ніколи. Бо Юлію Володимирівну, жінку передпенсійного віку, звільнять через її неосудний стан. І пояснять, що психіка екс-прем\’єрки не витримала. Її недієздатність буде встановлена рішенням суду. В якості опікуна для Тимошенко призначать її доньку Євгенію Карр.

Таким чином Віктор Янукович задовольнить усіх. Юлія – на свободі. Але в політику – зась.

Дивно, що кваліфікований адвокат Сергій Власенко навіть не замислюється над цим сценарієм. Він стверджує, що протягом останнього місяця Тимошенко не лікують, чекають на її смерть. Проте, невідомі особи в будь-який час доби безперешкодно потрапляють до камери, чи палати з Тимошенко й роблять її якійсь уколи. Нібито для зняття болю в спині.

Не випадково до Юлії Володимирівни не допускають її особистих лікарів. Адже аналіз крові Тимошенко легко покаже, що знеболювальні, котрі їй вводять, безконтрольно з боку адвокатів та незалежних медиків – містять наркотики та сильні психотропні речовини.

Проаналізуйте наступні меседжі:

Громадськість готують до того, що екс-прем\’єрка робить суперечливі заяви: то вона за проголосований підлеглими закон про парламентські вибори, то вона – проти.

Донька готова очолити партійний список на виборах, замість мами. До речі, репетиція посади опікуна?..

Фюле після півгодинної розмови з Тимошенко зрозумів, що психічний стан його співбесідниці якийсь незвичний.

Незаконні відео та фото-монтажні експерименти над Юлією Тимошенко, що дивним чином потрапляють у вільний доступ, є тестом. Не згіршим за соцопитування на тему, хто повинен очолювати партію \”Батьківщина\” замість неї. А що, ув\’язнена лідерка вже недієздатна?

Тільки не говоріть мені, що донецькі не вирушать до реального – а не бутафорного – перетворення їхньої супротивниці на недієздатну, хвору бабусю. У світі не існує злочинів, котрі не можуть скоїти \”бєспрєдєльщікі\”.

А ви ще сумніваєтесь в тому, що на владному Олімпі України саме така публіка?

Тоді дивіться кіно. Якісне.

Аїда Болівар, спеціально для УП

Джерело

peredplata