ЄС має намір продовжити санкції проти Росії на півроку

ЄС має намір продовжити санкції проти Росії на піврокуЛідери Євросоюзу хочуть продовжити санкції проти Росії на півроку, пише німецьке ділове видання Handelsblatt з посиланням на свої джерела.
Таке рішення в середньостроковій перспективі послабить не лише російську, але й німецьку економіку, пише видання.

Видання зазначає, що коли президент Росії говорить про санкції проти його країни, він впадає в лють: \”Односторонні санкції є порушенням міжнародного права\”. Адже вони завдають шкоди російської і світової економіки. Путін сподівається на те, що санкції скасують. Але на саміті ЄС у грудні європейські лідери хочуть продовжити поточні санкції на шість місяців.

Джерела з кіл Європейського Союзу і федерального уряду Німеччини сказали виданню: \”Немає причин скасовувати санкції\”.

Як пише Spiegel-Online, посилаючись на повний текст публікації в Handelsblatt, німецький канцлер Ангела Меркель підтримує продовження антиросійських санкцій. Країни Східної Європи закликали до посилення таких заходів проти Росії, в той час як південні європейські країни у більшості виступають за їх скасування. Продовження їх на шість місяців є компромісом між європейськими державами, говориться в статті.

Санкції торкнуться російських державних банків, імпорту та експорту зброї, російської нафтової і газової промисловості.

\”На даний час Росія робить все можливе, щоб зберегти видимість реалізації Мінських угод\”, – цитує газета одного з членів федерального німецького уряду. Санкції повинні бути ослаблені, тільки якщо угода буде реалізована, йдеться в публікації.

Після ескалації конфлікту на Сході України взимку 2015 року, через місяці після підписання і невиконання Мінських угод, список персональних санкцій був розширений. ЄС продовжив санкції проти Росії до кінця січня 2016 року.

Економічні секторальні санкції ЄС і США щодо РФ включають обмеження у сфері кредитування банків, оборонних підприємств і підприємств нафтопромисловості. Також введені обмеження на поставки в РФ зброї і військової техніки, військових технологій і технологій подвійного призначення, а також високотехнологічного обладнання та технологій для нафтовидобутку.
За матеріалами:DT.UA

peredplata