Рефат Чубаров повідав Федеріці Могеріні те, що їй не скаже жоден український політик

Рефат Чубаров повідав Федеріці Могеріні те, що їй не скаже жоден український політикМабуть, це єдина хороша вістка за результатами візиту до України Верховного представника ЄС у справах міжнародної політики і політики безпеки Федеріки Могеріні до Киїєва.

Коли довідався, що першими, з ким зустрінеться Федереріка Могеріні – це представники громадських організацій і лідери кримьско-татарського народу Мустафа Джемільов і Рефат Чубаров – трохи насторожився. Такий незвиклий порядок зустрічей Могеріні по приїзду до Києва не міг не стривожити. Подумалось: Могеріні буде \”уламувати\” Джемільова і Чубарова припинити облогу Криму. На привелике задоволення – так не сталось.
Під час зустрічі з Високим представником ЄС лідери кримських татар переконали Могеріні в необхідності продовжувати й посилювати облогу Криму.
Рефат Чубаров повідав Федеріці Могеріні те, що їй не скаже жоден український політик. «Ніхто вам це не скаже публічно, відверто, але дії деяких українських і закордонних політиків свідчать про те, що повернення Криму ними розглядається дуже умовно», – сказав Чубаров.
Рефат Чубаров розповів, що в Україні з\’явилася певна група політиків високого рівня, яка щиро думає, що кримський питання вже закрите і Україна має шанси на благополучний розвиток без Криму.
«Без повернення Криму Україна просто не може відбутися як держава. Ми хочемо попередити, що жодна держава, яке під тиском зовнішньої сили відмовляється від своєї території, не матиме доброго майбутнього. Блокада не припиниться ні за яких умов. Вона може змінювати форми, але обов\’язково буде продовжуватися », – запевнив Федеріку Могеріні лідер кримських татар.
Від себе додам: заручившись підтримкою ЄС, тиск на активістів, які блокують Крим з боку української влади буде припинено. На черзі відключення Криму від електроенергії. Успіхів!

peredplata