Суд у кращих традиціях кірєєвщини підтвердив \”законність\” повторного арешту Юлії Тимошенко

Колегія суддів Апеляційного суду міста Києва відмовила захисту Юлії Тимошенко у задоволенні скарги про незаконність застосування до неї повторного арешту.

Рішення колегії суддів оголосила головуюча у справі суддя Ольга Єфимова після трьохгодинного перебування в нарадчій кімнаті.

Таким чином, суд став на сторону державного обвинувачення, яке не вбачало підстав для скасування постанови Шевченківського районного суду міста Києва про повторний арешт Юлії Тимошенко.

Оголошення рішення Апеляційного суду присутні у залі народні депутати зустріли 10-хвилинним скандуванням \”Фашисти!\”.

Як відомо, сьогодні у судовому засіданні захисник екс-прем\’єра Сергій Власенко заявив, що постанова Шевченківського районного суду міста Києва про повторний арешт Юлії Тимошенко, ухвалена на виїзному засіданні, є незаконною і підлягає скасуванню. \”Це набір слів, який не має нічого спільного ні з юриспруденцією, ні з логікою\”, – наголосив він.

Адвокат висловив обурення абсурдною тезою судді Шевченківського суду Трубнікова про те, що \”перебуваючи на волі, Тимошенко може перешкоджати слідству\”. \”Яким чином, знаходячись в слідчому ізоляторі, прикутою до ліжка, Тимошенко може ухилятися від слідства?\”, – запитав він, додавши, що Кримінально-процесуальний кодекс передбачає причини перешкоджання слідству, \”але знаходячись у СІЗО, це зробити не можна\”.

Нагадаємо, що 8 грудня Шевченківський районний суд Києва протягом 12 годин безпосередньо в камері медично-санітарної частини Лук\’янівського СІЗО розглядав клопотання Генеральної прокуратури про взяття уже ув’язненої Юлії Тимошенко під варту в рамках іншої, поновленої кримінальної справи 15-річної давнини щодо діяльності компанії \”Єдині енергетичні системи України\”, яку було закрито за декількома рішеннями судів.

За весь час судового засідання до Юлії Тимошенко тричі приходив медичний консиліум, який кожного разу переписував свої попередні висновки про стан її здоров\’я. Однак при цьому тюремні лікарі наполягали, що \”кардинальних заперечень проти проведення слідчих дій немає\”, повідомляється на офіційному сайті Тимошенко.

peredplata