Тимошенко відмовилась прибути в суд, бо її не погодилися нести

Юлія Тимошенко в четвер відмовилася прибути на судове засідання самостійно та вимагала доставити її в суд на ношах.

Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба, додаючи, що екс-прем’єр продовжує перебувати в медико-санітарній частині СІЗО.

За даними служби, 21 грудня Тимошенко в межах Київського СІЗО була оглянута комісією фахівців МОЗ (в галузі кардіології) та Пенітенціарної служби.

\”За результатами комісійного медичного огляду патологій не виявлено, рекомендовано провести ув’язненій дообстеження серця та здійснити розширений аналіз крові\”, – сказано в повідомленні.

\”Ув’язненій було в чергове роз’яснено, що її неодноразові відмови від проведення лабораторного дослідження крові унеможливлюють уточнення встановленого діагнозу\”, – наголошує служба.

Враховуючи призначення чергового засідання Апеляційного суду Києва на 10 годину 22 грудня, персонал Київського СІЗО запропонував Тимошенко \”піднятись та самостійно прибути до спецавтомобіля для подальшого слідування до апеляційного суду\”.

\”Однак Тимошенко в чергове відмовилась прибути на судове засідання самостійно та вимагала доставити її в суд із застосуванням нош, про що вона подала відповідну заяву. Про це керівництвом Київського СІЗО було письмово проінформовано суд\”, – сказано в повідомленні.

\”Згідно висновків фахівців МОЗ від 12 та 21 грудня п.р., а також даних об’єктивного комісійного огляду Тимошенко від 21 та 22 грудня п.р., протипоказань щодо її участі у судових засіданнях не виявлено, вона може пересуватися самостійно, без додаткових засобів на кшталт нош, милиць, палиць тощо\”, – наголошує служба.

\”Наразі Тимошенко, як і раніше, продовжує перебувати в медико-санітарній частині Київського СІЗО. Стан її здоров’я контролюється медперсоналом установи\”, – інформує відомство з виконання покарань.

Джерело

peredplata