Заарештовано сепаратистів, що планували створення «Одеської народної республіки»

 Заарештовано сепаратистів, що планували створення «Одеської народної республіки» Прокуратура Одеської області направила в суд звинувачульний акт стосовно чотирьох чоловік, які мали намір створити «Одеську народну республіку» на шталт терористичних організацій «ДНР і «ЛНР». Цю справу взяв під особистий контроль заступник генпрокурора України – прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе, який має намір домогтися покарання для одеських сепаратистів.

«Встановлено, що громадянин Російської Федерації в січні 2015 року в домовленості з жителем Ізмаїла (командиром тактичної групи в складі так званої «ДНР»), і ще двома особами мали намір скоїти дії, спрямовані на захоплення державної влади, як в Одеській області, так і в інших регіонах України, шляхом протидії владі й політичним партіям «Правий сектор» і ВО «Свобода», – розповіли у прокуратурі.
Звинувачувані робили спробу здійснити замах на державний устрій, захопити адмінприміщення і створити незаконні збройні формування, а також планували захоплення стратегічних об’єктів, підрив мостів, портів і вбивства деяких народних депутатів і активістів. За даними СБУ, в Одеському регіоні були заздалегідь підготовлені «законспіровані склади зброї, кілери, вибухотехніка, провокатори, так звані проросійські організації».
У прес-службі прокуратури регіону повідомили, що у так звану «ОНР» повинні були війти території від крайніх південних околиць Одеської області до Коблево Миколаївської області. Фактично зловмисники мали намір організувати «другу російську весну».
В даний час організатор злочинної групи і троє його спільників перебувають в одеському СІЗО. Їхню подальшу долю невдовзі вирішить суд.
Сергій Горицвіт

peredplata