Бурбак шокований цинічною атакою на Авакова і дивується мовчанці колег з БПП

Бурбак шокований цинічною атакою на Авакова і дивується мовчанці колег з БППЛідер парламентської фракції Народного фронту, народний депутат України Максим Бурбак прокоментував вкинуту в інформаційний простір новину про можливу відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це народний депутат України Максим Бурбак написав на своїй сторінці у ФБ.

– Сьогодні поширено бездоказову провокаційну інформацію про нібито можливу відставку міністра МВС Арсена Авакова. Шокований цинізмом цього «вкиду». Саме Аваков забезпечив інтеграцію добровольчих батальйонів в систему оборони України. Його участь була вирішальною у відверненні російської окупації Харкова. Лише завдяки політичній волі Авакова запрацювала нова Національна поліція.

Коаліційний Уряд давно готовий до заміни окремих відверто слабких міністрів та заповнення вакансій. Прем’єр Арсеній Яценюк неодноразово закликав фракції коаліції подати свої кандидатури. Але зміни в Уряді точно не зачеплять міністрів, які роблять найуспішніші реформи в Україні.

Наша фракція прагне продовжувати продуктивну роботу коаліції «Європейська Україна», надалі впроваджувати життєво важливі системні реформи. Мусимо відбити російську агресію; створити умови для відновлення економіки; завершити інтеграцію України до європейської спільноти.

Але у відповідь на конструктивну позицію «Народного фронту» маємо хвилі проплаченого бруду від агресивних демагогів. Наші партнери з БПП чомусь мовчки спостерігають за атаками на коаліційний Уряд. Це заохочує політиканів всіх мастей.

Напередодні завершення сесії закликаю членів коаліції припинити політичні провокації і не штовхати Україну до дочасних парламентських виборів. Внаслідок цих виборів почнеться гостра суспільно-політична криза, яка спричинить і дострокові вибори Президента України.

Водночас запевняю: фракція «Народного фронту» готова до будь-яких дочасних виборів, – наголосив Максим Бурбак.

Довідково:

Під час стратегічної наради за участю президента Петра Порошенка на початку січня перед прем\’єром Арсенієм Яценюком поставили вимогу заміни глави МВС Арсена Авакова на будь-яку іншу кандидатуру.

Про це \”Українській правді\” повідомило джерело в БПП.

В числі причин джерела називають незадовільну роботу МВС і шантаж з боку Авакова, який вилився у публічну площину після інциденту з Міхеілом Саакшавілі на Нацраді реформ, а також неприязні особисті стосунки між президентом і головою МВС.

\”Ми готові піти аж до одночасної зміни голови МВС і ГПУ\”, – додав співбесідник УП.

При цьому на кого може бути змінений Аваков або генпрокурор Віктор Шокін співрозмовник не уточнює.

\”Або \”Народний фронт\” міняє Авакова, або розпуск Ради і дочасні вибори весною\”, – додало джерело.

Інший співбесідник УП в \”Блоці Петра Порошенка\” додав, що Порошенко перестав спілкуватися з Аваковим. Також він підтвердив ймовірність відставки Шокіна, у тому числі, через тиск країн Заходу.

У свою чергу сам Аваков на запитання про ймовірність своєї відставки відповів, що його \”функція не бути зручним, а робити те, що повинен\”.

Як відомо, кандидатура Авакова на пост глави МВС була предметом торгу ще під час створення нинішньої коаліції у жовтні 2014 року.

У той же час для збереження балансу влади, який важливий для західних партнерів України, крісло голови МВС, ймовірно, залишиться за \”Народним фронтом\”.

Раніше в інтерв\’ю \”Українській правді\” Аваков фактично підтвердив, що у разі відправки Яценюка чи міністрів НФ у відставку партія може перейти в опозицію.

Джерело

peredplata