Генпрокуратура взялась за Арбузова

Генпрокуратура взялась за АрбузоваГенеральна прокуратура розпочала досудове розслідування щодо екс-голови Нацбанку Сергія Арбузова. Його підозрюють у розтраті чужого майна у особливо великих розмірах.
Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У понеділок, 15 лютого, Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання ГПУ і дозволив проводити спеціальне досудове розслідування стосовно Арбузова. Займається цим управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ. Будуть доводити, що Арбузов розтратив чуже майна шляхом зловживання службовим становищем голови Набанку в особливо великих розмірах. Це стаття 191 Кримінального кодексу. Вона перебачає ув\’язнення від 7 до 12 років.

Нагадаємо, що після зміни Кримінального кодексу, в Україні діє процедура досудового розслідування та є можливість заочного засудження. Її можна розпочати, коли підозрювана особа перебуває у міжнародному розшуку.

Як повідомляли на сайті Gazeta.ua, у понеділок суддя Печерського суду Володимир Карабань задовольнив клопотання Генпрокуратури про заочне спецрозслідування відносно колишнього першого віце-прем\’єр-міністра Сергія Арбузова. Депутат від \”Блоку Петра Порошенка\” Мустафа Найем сказав, що це відкриває шлях до заочного засудження і вироку.

Раніше європейські партнери багато критикували українців за гальмування розслідувань у відношенні колишніх можновладців. Це стало одною з причин того, що суд Європейського Союзу скасував санкції проти колишнього прем\’єра Миколи Азарова і його сина Олексія, екс-депутата Верховної Ради Сергія Клюєва, колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, колишнього першого віце-прем\’єра Сергія Арбузова.

peredplata