Бурбак засудив \”призначення політичного шабашу\” \”Самопоміччю\” в річницю трагедії Майдану

Бурбак засудив "призначення політичного шабашу" "Самопоміччю" в річницю трагедії МайдануЛідер фракції \”Народний фронт\” Максим Бурбак засудив \”призначення політичного шабашу\” \”Самопомичю\” в річницю трагедії Майдану. Про це він повідомив у коментарі журналістам у кулуарах Ради.

\”Сьогодні, 18 лютого, в річницю таких трагічних подій, коли ми зараз повинні приймати закони щодо лібералізації безвізового режиму, які вони нібито підтримують, – це повна безвідповідальність, призначати будь-які політичні шабаші і не бути на своїй роботі. Вони завжди закликають працювати в парламенті, працювати над новою якістю парламентаризму. Сьогодні ми бачимо порожній зал, але все ж законопроекти голосуються\”, – заявив Бурбак.

16 лютого Верховна Рада не прийняла резолюцію про недовіру чинному уряду, яке очолює Арсеній Яценюк. За постанову № 4080 проголосували 194 народних депутата, однак роботу уряду в 2015 р. визнали незадовільною.

\”Батьківщина\” голосувала за відставку Кабміну, а після того, як Кабмін у відставку був відправлений, заявила про відкликання свого єдиного міністра молоді та спорту Ігоря Жданова. Пізніше \”Батьківщина\” заявила про вихід з коаліції.

Після чого стало відомо, що \”Самопоміч\” збирає керівництво партії на сьогодні, на 12 годин.

Фракція звернулася з проханням перенести \”безвізові законопроекти\” на другу половину дня і обіцяла прийти.

\”Батьківщина\” сьогодні покинула зал Ради і обіцяла повернутися до 16:00.

Зазначимо, коаліція \”Європейська Україна\” спочатку включала 5 фракцій і мала конституційну більшість. Таким чином, зараз коаліція включає БПП, \”Народний фронт\” і \”Самопоміч\”. Відзначимо, раніше сьогодні про вихід з коаліції заявили нардепи Каплін та Сугоняко. З урахуванням цього в коаліції залишається 241 депутат при виході \”Самопомочи\” залишиться 215.

Таким чином, якщо не вступлять в коаліцію \”Воля народу\” або \”Відродження\” чи не повернеться Олег Ляшко і Радикальна партія, коаліція розпадеться, що означає дострокові вибори у ВР.

Ляшко підтвердив готовність брати участь у створенні нової коаліції і перезагнружать уряд. Після полудня очікується рішення \”Самопомочи\” про те, чи вийде політсила із коаліція.

Джерело: BukNews

peredplata