Краще пізно, ніж ніколи: у ВР зареєстровано проект про розрив дипломатичних відносин з Росією

Краще пізно, ніж ніколи: у ВР зареєстровано проект про розрив дипломатичних відносин з РосієюНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-У вівторок, 15 березня, у Верховній Раді України був зареєстрований проект постанови про припинення дипломатичних відносин з Російською Федерацією.

Ініціаторами проекту закону стали народні депутати України Оксана Корчинська, Володимир Парасюк, Олег Петренко та Юрій-Богдан Шухевич.

Звісно, реєстрація закону ще не означає його ухвалення. Популісти від БПП та НФ, які далекі від дипломатичної та міжнародно практики будуть жахати нас страшилками: як це згубно в нинішніх умовах розірвати дипломатичні відносини з Росією.

І не біда, якщо у випадку розриву дипломатичних відносин нам доведеться вдатися до послуг посередників. Все залежить від того, яка саме країна стане таким посередником. Якщо це будуть США, Польща, Канада, чи Великобританія, то я перекононаний, що робота їх дипломатів буде значно ефективнішою від дій \”професіоналів\” команди Павла Клімкіна.

Приміром, у 2008 році Грузію, яка знаходилась в стані війни з Росією, представляли дипломати Швейцарії. Клімкіни нам будуть розповідати, що розірвавши дипломатичні відносини, ми не зможемо захищати українських громадян у Росії. Одначе припинення дипломатичних відносин не означає автоматичний розрив консульських взаємин. \”Самостійний статус консульських відносин якраз і бачиться в тому, що припинення дипломатичних відносин не тягне за собою автоматичного розриву консульських відносин\”. (http://pravodom.com/mzhnarodne/25/449-konsulski-vidnosini)

І це знає кожен студент першого курсу факультету міжнародних відносин, міжнародного права, міжнародної журналістики… Це мусять знати президент України Петро Порошенко, міністр МЗС Павло Клімкін і народні депутати України та не вводити в оману народ своїми спекуляціями!

Депутати зробили правильно. В Україні війна, а не АТО!

peredplata