Микола Салагор: Подвійне громадянство посадовця – ганьба

Микола Салагор: Подвійне громадянство посадовця - ганьбаПитання подвійного громадянства останнім часом серед топових тем для обговорення. Й на сесії Чернівецької обласної ради у результаті тривалої дискусії довкола даної проблеми було прийнято рішення рекомендувати депутатам самостійно звернутися до консульств та посольств іноземних держав в Україні із проханням підтвердити чи спростувати наявність паспорта громадянина іншої держави.
Не відкладаючи справу у довгу шухляду начальник Чернівецької митниці ДФС, депутат Чернівецької обласної ради Микола Салагор звернувся із відповідним листом до Генерального консульства Румунії в Чернівцях.
«Кожен з нас, у першу чергу, свідомий громадянин, а значить має діяти відповідно до законодавства України, поважати Конституцію України й захищати інтереси Української держави – це моя принципова позиція як громадянина, державного службовця й депутата, – наголошує Микола Салагор. – Будь-які маніпуляції певними статусами, тим паче такі, що завдають значної шкоди й призводять до чималих недоборів до бюджету країни, є неприпустимими. Подвійне громадянство посадовця – ганьба».

peredplata