\”Авторитети\” наказали не ображати Тимошенко на зоні. Кривдника можуть жорстоко покарати

"Авторитети" наказали не ображати Тимошенко на зоні. Кривдника можуть жорстоко покаратиВ\’язні Качанівської жіночої колонії стверджують, що Юлію Тимошенко на зоні ображати ніхто не посміє. Про це пише газета \”Сегодня\”.

Як повідомило джерело видання в колонії, з 31 грудня там посилено охорону. За його словами, зі співробітниками провели інструктаж: їм забороняється розголошувати будь-яку інформацію про життя колонії, а надто про перебування Тимошенко.\”

\”Дівчата, які чергують у СІЗО, навіть слово вимовити бояться. Вони підписують папери, що не будуть розголошувати ніяких відомостей. У колонії ніхто нічого не обговорює. Насправді у нас тут всі \”стукають\”, і засуджені, і співробітники. Приміром, у колонії печуть чудовий хліб, але взяти його собі додому ми боїмося. Якщо засуджені настукають, а я не сумніваюся, що вони це зроблять, то нас виженуть. Тому ми даємо їм за це цигарки, щоб вони мовчали. Загалом, якщо не хочеш втратити своє місце, краще суворо виконувати всі інструкції\”, – стверджує джерело.

Якщо і другий вирок Тимошенко (у справі ЄЕСУ) набере чинності, то сидіти вона, швидше за все, буде на тій-таки 54-й зоні, що й тепер. Там немає рецидивістів (крім ділянки для довічно ув\’язнених), всі сидять по першому разу.

Газета через свої джерела запитала у \”смотрящих\” і простих ув\’язнених, як вони приймуть Тимошенко. Відповіді приблизно однакові: Тимошенко свого часу дбала про ув\’язнених, тому її ніхто не образить. Кожна вважатиме за честь спілкуватися з такою персоною, так що слово Юлії Володимирівни на зоні буде вагомим.

Раніше таку ж думку висловила \”смотряща\” за 54-й зоною Олена (зараз вона в іншій колонії): \”Юля, коли в СІЗО на Лук\’янівці перший раз сиділа, грошей не пошкодувала, щоб у камерах у дівчат нормальні вікна поставили. А після її звільнення від неї передачі в СІЗО привозили. Так що ми її не образимо. Головне, щоб вона характер не показувала. З усіма рівно спілкувалася\”. Джерело в кримінальних колах заявило виданню також, що є рішення \”авторитетів\” про те, щоб до Тимошенко ставилися з повагою, а тих, хто не послухає, буде жорстоко покарано.

Тимошенко на зоні зможе замовляти продукти по Інтернету, але не зможе телефонувати

На відміну від жінок, які знаходяться на зоні в Харкові і заробляють гроші на швейному виробництві, Тимошенко і її сусідки по камері працювати не можуть. Значить нематимуть заробітку, а в місцевому магазинчику можна отоварюватися лише на гроші, зароблені в колонії. Тобто Тимошенко не може користуватися магазином (як розповіло джерело в адміністрації зони, замовляти продукти в цьому магазинчику можуть ув\’язнені навіть по інтернету через локальну мережу!).

Зате в\’язням дозволені 2 передачі на місяць по 32 кг. Якщо Тимошенко і справді привезла 12 валіз речей, то вони всі знаходяться на складі. Видавати їх будуть в міру необхідності та з дозволу начальства. Тимошенко повинні переодягнути в казенний одяг (видадуть халат, головну хустку, куртку і нагрудну бирку із прізвищем). А от її сусідку не переодягнуть, так як її вирок ще не вступив в силу.

Ще одна відмінність утримання Тимошенко від тих, хто на зоні, – заборона на телефонні дзвінки. Засуджені в колонії можуть телефонувати два рази на місяць по 15 хвилин, а ті, хто в СІЗО, цього позбавлені. Всі контакти для сидячих в ізоляторі – з дозволу слідчого (на зоні є гарантовані побачення).

Якщо Тимошенко знадобиться лікування, то у колонії є санчастина зі стаціонаром, але можуть і направити в одну з міжрайонних лікарень для ув\’язнених. Найближча така – під Харковом, у селищі Темнівка. Там при 100-й колонії є лікарня, де, кажуть, уже посилено готуються до можливого прийому віп-хворої.

Нагадаємо, що напередодні свята, 30 грудня засуджену на 7 років ув\’язнення за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з РФ, екс-прем\’єра України Юлію Тимошенко відправили в колонію в Харківській області, де вона буде відбувати призначене судом покарання.

Раніше адвокат Тимошенко заявив, що екс-прем\’єрка в колонії третю ніч поспіль не спить, бо з неї і далі знущаються. Також стало відомо, що захист Тимошенко має намір оскаржити її етапування.

Джерело

peredplata