Громадянка США стане новим українським лідером, — The Times

Громадянка США стане новим українським лідером, — The Times

Кремлю доведеться пережити той факт, що громадянка Америки Наталя Яресько, яка працювала раніше в Держдепартаменті США, стане новим прем\’єр-міністром України.

Про це у статті для британської газети The Times пише журналіст, екс-координатор кампаній Amnesty International в Україні Максим Такер.

Він зазначає, що Яресько готова залишити свій нинішній пост міністра фінансів, \”щоб пришвидшити вихід з політичного глухого кута, в якому Україна перебуває вже п\’ять тижнів\”.

Яресько 50 років, вона народилася і виросла в Чикаго і говорить старомодною українською мовою з американським акцентом. Вона пообіцяла боротися з \”хворобою корупції і створити здорову основу для гідного майбутнього мільйонів українців,
— повідомляє журналіст.

Автор статті зазначає, що пост глави уряду Яресько запропонував президент Порошенко. Українські реформатори і західні кредитори країни підтримують це призначення, однак воно може \”розгнівати\” президента Росії Путіна.

Нагадаємо, 22 березня міністр фінансів Наталія Яресько заявила про свою готовність очолити уряд.

За даними деяких ЗМІ, Яресько висунула умови, які не влаштували керівників держави, тому наразі більш популярна кандидатура, яку обговорюють, на посаду голови уряду нинішній спікер Володимир Гройсман.

peredplata