\”Батьківщина\” переможе на перевиборах. Якщо…

"Батьківщина" переможе на перевиборах. Якщо...Проведення дострокових виборів в Україні підтримує 45% громадян.

Такий результат соціологічного дослідження, проведеного Групою «Рейтинг». 41% опитаних не бачать у виборах необхідності, а 14% не визначилися в цьому питанні.

Дослідження проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту.

При цьому, якби вибори проводилися в найближчу неділю, готовність прийти і проголосувати висловили 62% респондентів.

На найвищу підтримку серед усіх опитаних могли б розраховувати партія Юлії Тимошенко «Батьківщина» (9%), Опозиційний блок і «Самопоміч» (по 8%), а також БПП «Солідарність» (7%) і Радикальна партія Ляшка (5% ).

"Батьківщина" переможе на перевиборах. Якщо...

Серед тих, хто точно б прийшов на виборчу дільницю, також лідирує «Батьківщина» – її результат склав би 13%, у «Самопомочі», Оппоблока і БПП – по 11%, у партії Ляшко – 8%.

"Батьківщина" переможе на перевиборах. Якщо...

Якби у виборах брав участь умовний блок Саакашвілі, то результат першої п\’ятірки б виглядав би так (серед опитаних, які мають намір прийти на дільницю): перше місце знову за «Батьківщиною» (13%), друге – «Оппоблок» (11%), третє – поділили б проект Саакашвілі і «Самопоміч» (по 10%), а БПП «Солідарність» постраждала б найбільше від участі у виборах блоку Саакашвілі, її результат би знизився до 9%.

"Батьківщина" переможе на перевиборах. Якщо...

Група «Рейтинг» також заміряла рівень підтримки провідних політиків. У президента він склав: 2% (повністю схвалюють) і ще 15% (в основному схвалюють). У прем\’єра Яценюка ці показники відповідно 1% і 6%, у Верховнох ради 0% і 5%.

Опитування проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму та Донбасу) з 18 лютого по 4 березня 2016 р

Метод опитування – особисте інтерв\’ю у респондента на дому.

Всього було опитано 2400 жителів України у віці 18 років і старше, які мають право голосувати. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком, регіоном та розміром населеного пункту. Додатково було опитано 1,000 респондентів в Миколаївській і Херсонській областях. Для побудови вибірки використовувався багатоступінчастий імовірнісний вибірковий метод, а для відбору респондента – випадковий маршрут і правило останнього дня народження.

Допустима похибка не перевищує 2.0%.

Коефіцієнт охоплення респондентів – 63,0%.

Дослідження профінансовано Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

peredplata