Тимошенко на 2 години втрачала в колонії свідомість

Тимошенко на 2 години втрачала в колонії свідомість Екс-прем\’єр-міністр Юлія Тимошенко 6 січня знепритомніла приблизно на 2 години після вживання ліків від гострого респіраторного захворювання.

Про це заявив у вівторок перший заступник глави партії \”Батьківщина\” Олександр Турчинов.

За його словами, це сталося близько 22:30 п\’ятниці.

\”Приблизно о 22:30, одразу після прийому ліків проти ГРВІ – ця хвороба додалася до проблем з хребтом, – Юлія Володимирівна втратила свідомість. Ліки були надані лікарями колонії (де екс-прем’єр відбуває покарання)\”, – заявив Турчинов.

За його словами, співкамерниця Тимошенко 20 хвилин стукала у двері, намагаючись викликати охорону.

\”Безперервно грюкала в двері, намагаючись викликати охорону… Це відбувалося в камері, де, як ми знаємо, ведеться цілодобове відеоспостереження. Тільки через 20 хвилин двері камери відчинили – і охоронці викликали медичних працівників колонії\”, – сказав Турчинов.

Він повідомив, що медики \”тільки після 24-ї години змогли вивести Юлію Володимирівно з критичного стану, протягом цього часу тиск у неї був 60/40\”.

Після цього, за словами Турчинова, до колонії терміново прибула комісія Міністерства охорони здоров’я, яка провела консиліум приблизно о 2-й ночі 7 січня, в результаті якого було вирішено \”терміново зранку обстежити Тимошенко в клінічних умовах\”.

7 січня комісія \”поспішно відзвітувала про стабільний стан Тимошенко\”, заявив Турчинов.

Він додав, що лікарі офіційно не пояснили Тимошенко причини втрати свідомості.

\”За їхніми словами, які вони ніде не прописували, втрата свідомості могла стати реакцією організму Тимошенко на ліки. Але на які ліки і якою саме була реакція, вони не пояснили\”, – сказав Турчинов.

За його словами, Тимошенко офіційно вимагає не запрошувати більше до неї лікарів МОЗ, а також наполягає на лікуванні спеціалістами, яких запропонували інші держави.

А фракція \”БЮТ-Батьківщина\” вимагає негайного звіту в Верховній Раді керівництва Державної пенітенціарної служби і знову стверджує, що влада збирається фізично знищити Юлію Тимошенко.

\”Українська правда\”

peredplata