Надія Савченко вже вилетіла до України – Reuters

Незаконно засуджена в Росії українська льотчиця Надія Савченко вилетіла на літаку президента України Петра Порошенка з Ростова-на-Дону в Київ.

Надія Савченко вже вилетіла до України - Reuters

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело, близьке до обміну Савченко на російських ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Сьогодні вночі до Ростова-на-Дону прибув літак президента України Петра Порошенка, щоб забрати на батьківщину незаконно засуджену в Росії українську льотчицю Надію. Про це власному кореспонденту УНІАН у РФ повідомило поінформоване джерело.

«Літак прилетів до Ростова сьогодні вночі. Передача Савченко має відбудуться сьогодні», – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, президент України Порошенко після винесення 22 березня вироку Савченко заявив, що Україна готова передати Росії Александрова і Єрофєєва в обмін на звільнення льотчиці.

24 квітня Порошенко запевнив, що домовився з президентом РФ Володимиром Путіним про алгоритмі та терміни звільнення Савченко.

29 квітня стало відомо, що Савченко заповнила всі документи на екстрадицію.

23 травня на питання щодо можливого обміну Савченко на російських спецназівців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова президент України відповів, що влада «зробить все можливе для того, щоб Надія швидше повернулася додому»

peredplata