Москаль зробив гучну заяву, як Ющенко здав владу Януковичу за мільярд

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що екс-президент Віктор Ющенко і глави його секретаріату Віктор Балога і Віра Ульянченко отримали майже мільярд доларів від Віктора Януковича.

Москаль зробив гучну заяву, як Ющенко здав владу Януковичу за мільярд

Про це повідомляється на офіційному сайті Москаля.

\”Що ми шукаємо в \”чорній касі\” Партії регіонів на два мільярди доларів, якщо майже один мільярд забрали за здачу влади Януковичу колишній президент України Ющенко та його глави адміністрацій Балога і Ульянченко?\” – заявив він.

За словами Москаля, це \”усім добре відомо\”. Він також назвав аферою Ющенка \”Лікарню майбутнього\”, яку так і не збудували.

\”Невже важко підняти матеріали, коли Віктор Ющенко та його дружина Катерина створили фонд \”Україна 3000\” і в прямих ефірах влаштовували телемарафони, збираючи кошти для будівництва дитячої \”Лікарні майбутнього\”? У фонд добровільно-примусово платили всі олігархи – по 10, 50, 100 мільйонів гривень. А прості громадяни, що наївно повірили в цю аферу, вносили добровільні пожертви хто скільки міг. У результаті гроші з фонду вкрали, ніякої лікарні ніхто не збирався будувати і не збудував\”, – заявив голова Закарпатської ОДА.

Москаль нагадав, що ще за часів президенства Януковича особисто направляв усі матеріали в ГПУ.

\”Будь-яке антикорупційне бюро починає свою роботу з вищого керівництва держави, тому я пропоную почати з екс-президента України Віктора Ющенка. А від нього ниточки потягнуться і до \”чорної каси\” Партії регіонів, і до корупційних схем, за якими він здав владу Януковичу\”, – додав Москаль.

Нагадаємо, у мережу виклали неофіційну книгу витрат Партії регіонів. Витрати на політику тут розписані до копійки, загальна сума витрат за 6 місяців 2012 року становить понад 66 мільйонів доларів.

peredplata