Москаль оприлюднив докази \”політичної корупції\” часів Ющенка (Документ)

Москаль оприлюднив докази "політичної корупції" часів Ющенка (Документ)Очільник Закарпатської області Геннадій Москаль оприлюднив інформацію про внески олігархів в проект \”Лікарня майбутнього\” часів президентства Віктора Ющенка, які, за його словами, були розкрадені.

Як повідомляється на персональному сайті Москаля, в роки президентства Віктора Ющенка (2005-2010) олігархи та опозиціонери перераховували на створення Всеукраїнського центру охорони здоров\’я матері і дитини (\”Лікарня майбутнього\”) десятки мільйонів доларів, проте їх потім розкрали.

Губернатор також опублікував таблицю з узагальненою інформацією про фінансування \”Лікарні майбутнього\” великим бізнесом, тодішніми опозиційними політиками та різними фондами. За його словами, вона призначена для НАБУ та \”для ознайомлення громадськості\”.

Москаль оприлюднив докази "політичної корупції" часів Ющенка (Документ)

Відповідно до наданої інформації, станом на 1 вересня 2011 року від бізнесмена Олександра Ярославського на фінансування проекту надійшло 1,01 мільйона гривень, від Бориса Колеснікова — 7,86 мільйона гривень, від Джеймса Темертея — 1 мільйон доларів, від банку \”Фінанси та кредит\” — 2,75 мільйона, від ХК \”АвтоКрАЗ\” — 2,53 мільйона гривень, від ВАТ \”Запоріжсталь» —3 мільйони гривень.

Найбільшими ж донорами були ВАТ \”Смарт-Холдинг\” (20,02 мільйона гривень) та фонд Ріната Ахметова \”Розвиток України\” (43,47 мільйона гривень).

Нагадаємо, раніше Геннадій Москаль заявляв, що Ющенко нібито \”продав\” владу регіоналам за мільярд доларів.

Джерело: 24 Канал

peredplata