Нацрада позбавила ліцензії телеканал Симоненка

Нацрада позбавила ліцензії телеканал СимоненкаРішенням Нацради позбувся ліцензії телеканал комуніста Симоненка \”ГАММА\”

Проросійському телеканалу \”ГАММА\”, який належить родині головного комуніста Петра Симоненка, не продовжили ліцензію на цифрове мовлення через наявність двох попереджень. Про таке повідомляють \”Інформаційні війська України\” із посиланням на члена Національної ради з телебачення та радіомовлення Сергія Костинського.

На своїй сторінці у Facebook представник Нацради назвав інцидент \”декомунізацією в дії\” та пояснив: \”За словами Петра Симоненка, НацРада складається з фашистів. За словами директорки симоненківського телеканалу \”ГАММА-Консалтинг\”, НацРада займається цензурою. Ще не знаю, як реагувати на ці звинувачення, але тільки що не подовжили \”ГАММІ\” ліцензію на цифрове мовлення через наявність двох \”попереджень\”. Чекаємо на нові заяви Симоненка та його прибічників. Але вже не в \”цифрі\”.

Раніше повідомлялося, що попередження \”ГАММІ\” стосувалися \”розпалювання ворожнечі та ненависті в ефірі телеканалу\”.Зокрема, у травні цього року Нацрада з питань телебачення та радіомовлення ухвалила рішення позапланово проаналізувати ефір телеканалу, який 9 травня транслював відеозвернення ватажка забороненої в Україні \”Комуністичної партії\”. У своїй промові Петро Симоненко, зокрема, говорив про \”бандерівців\” і \”хунту\”, та про те, що до влади в Україні нині прийшло, цитата: \”неонацистське \”отрєбьє\” у результаті військового перевороту\”.

З відкритих джерел відомо, що канал позиціонує себе, як головний рупор Комуністичної партії України на вітчизняному телевізійному просторі. Генеральний директор — син ватажка українських комуністів, Андрій Симоненко. Безпосередніми власниками каналу є родина Петра Симоненка. Ліцензію на мовлення він отримав у 2006 році.

peredplata