На тлі Brexit: британці зібрали 100 тисяч підписів під петицією за повторний референдум

Після оголошення результатів референдуму у Великобританії про членство в Європейському Союзі петиція з пропозицією провести повторний референдум за лічені години зібрала 100 тисяч підписів британців, необхідних для розгляду питання в парламенті.

На тлі Brexit: британці зібрали 100 тисяч підписів під петицією за повторний референдум

\”Ми, що нижче підписалися, закликаємо уряд Її Величності виконати правило, що в разі голосування в підтримку \”залишитися\” або \”піти\” (з ЄС – ред.) менше ніж 60% при явці менше 75%, повинен бути проведений другий референдум\”, – йдеться в тексті петиції.

При цьому, згідно з британським законодавством, парламент країни зобов\’язаний розглянути петицію, якщо вона збере 100 тисяч голосів. Петиція зібрала необхідні 100 тисяч голосів за кілька годин, однак люди продовжують під нею підписуватися. Читайте також У Шотландії виступили за проведення другого референдуму за Brexit, в Північній Ірландії вимагають залишитися в ЄС Зазначимо, що через великий ажіотаж доступ до сайту з петиціями ускладнений.

Як повідомляв УНІАН, у Великобританії євроскептики здобули перемогу на референдумі щодо виходу країни з ЄС. Після підрахунку всіх голосів прихильники Brexit набрали 51,9% голосів.

peredplata