У Кузьміна з\’явився конкурент на крісло глави СБУ.ОНОВЛЕНО

У Кузьміна з'явився конкурент на крісло глави СБУ.ОНОВЛЕНОЗвільнене крісло глави Служби безпеки може зайняти перший заступник глави СБУ Володимир Рокитський.

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на джерела наближені до Кабінету міністрів.

Рокитський також є начальником головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, генерал-майор СБУ.

Працював начальником управління СБУ в Закарпатській області, служив на оперативних і керівних посадах у столиці та Київській області.

Обіймав посаду начальника головного управління \”К\” СБУ.

Народився в столиці Молдови – Кишиневі. Закінчив біологічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Національну академію СБУ. Одружений, має доньку.

Як відомо, у четвер президент Віктор Янукович звільнив Валерія Хорошковського з посади голови СБУ, призначивши його міністром фінансів в Кабінеті міністрів Миколи Азарова замість звільненого Федора Ярошенко.

[center][/center]***
За власним опитуванням 5 каналу, серед найбільш імовірних кандидатів на пост голови Служби безпеки України політологи прогнозують три кандидатури: перший заступник Генпрокурора – Ренат Кузьмін; перший заступник екс-очільника СБУ Володимир Рокитський; або людина з оточення Президента –
чинний заступник секретаря РНБОУ Володимир Сівкович.

Політолог Володимир Фесенко назвав ще одним імовірним претендентом голову зовнішньої розвідки Григорія Ілляшова, – інформує ЗІКу прес-служба 5 каналу.

«Зараз озвучуються, як мінімум, два варіанти: це варіант першого заступника голови СБУ, і якщо цей варіант буде реалізований, то тоді це означатиме, що Хорошковський зберігатиме контроль над СБУ навіть на іншій посаді. Інший варіант з призначенням на посаду Рената Кузьміна, мені видається певною мірою ризикованим, трохи авантюрним, але якщо технологією на виборах буде боротьба з олігархами і гучні резонансні карні справи, то таки варіант також може бути реалізований. Ще один варіант додам від себе – я б назвав ще Ілляшова, нинішнього керівника зовнішньої розвідки і чоловіка Олени Лукаш», – заявив Фесенко.

Джерело

peredplata