Ляшко оголосив «сидячий страйк»

Ляшко оголосив «сидячий страйк»Лідер фракції Радикальної партії України оголосив про початок «сидячого страйку». Про це він сказав у своєму виступі після перерви у засіданні Верховної Ради.

Ляшко заявив, що вимоги його політичної сили і представників інших сил щодо тарифів і офшорів не були почуті.

«Сьогодні прийшли представники влади, заблокували президію, заблокували парламентську трибуну, позбавляючи, таким чином, нас можливості продовжувати цей протест», – сказав депутат.

Ляшко додав, що його соратники переходять в іншу форму протесту. «Ми оголошуємо сидячий страйк», – сказав Ляшко.

Після цього депутати від фракції Радикальної партії сіли на підлогу довкола трибуни парламенту.

Біля трибуни і президії Верховної Ради зранку 7 липня зібралися депутати із фракцій БПП і «Народний фронт», щоб завадити блокуванню роботи парламенту фракціями «Батьківщина» і Радикальної партії.

Фракції Радикальної партії та «Батьківщини», а також частина позафракційних депутатів Верховної Ради зранку 7 липня планували далі блокувати трибуну і президію парламенту.

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила 6 липня, що блокування безстрокове – до вирішення питання про зниження тарифів на комунальні послуги для населення. Також депутати вимагають створити тимчасову слідчу комісію парламенту з розслідування інформації щодо офшорів та корупції найвищих посадових осіб держави, а також комісію щодо обґрунтованості формування комунальних тарифів. Крім того, вони наполягають на створенні робочої групи з розробки законопроектів, зокрема, щодо перерахунку ціни на газ.

6 липня засідання Верховної Ради не відбулося через блокування трибуни. Голова парламенту Андрій Парубій повідомив, що тривають політичні консультації.

Джерело

peredplata