Державна податкова служба незаконно вилучила медичні документи Юлії Тимошенко + ВІДЕО

Перший заступник голови партії \”Батьківщина\” Олександр Турчинов заявляє, що 13 січня представники Державної податкової служби незаконно вилучили з медичного закладу \”Медіком\” всі документи, які стосуються екс-прем\’єр-міністра Юлії Тимошенко, яку зараз утримують у Качанівській жіночій виправній колонії.

\”Представники Державної податкової служби, погрожуючи виїмками і перевірками фінансового стану закладу, інших, як вони вважають, недоліків, які вони можуть знайти, примусили лікарів видати медичні документи на Юлію Тимошенко, які включають амбулаторну картку і інші матеріали, які засвідчують процедури лікування протягом понад десяти років\”, – сказав Олександр Турчинов сьогодні на брифінгу в Києві.

За його словами, інформація про вилучення медичних документів Юлії Тимошенко отримана у відповідь на відповідний депутатський запит. \”Дії представників цього режиму не піддаються аналізу. Нам незрозуміло, на яких підставах і чому Державна податкова служба робить виїмку історії хвороби лідера опозиції протягом десяти років. На це немає відповіді. Єдине, що ми можемо прогнозувати чи передбачати – що їм замало фальшувати кримінальні справи, мабуть, у них є бажання фальшувати вже і медичні справи, медичні документи\”, – додав він.

Олександр Турчинов заявив, що партія \”Батьківщина\” за фактом порушення права на лікарську таємницю звертатиметься до міжнародних правозахисник та медичних організацій, зокрема, \”Лікарів без кордонів\”. \”Йдеться не просто про боротьбу з нашою політичною силою, не просто про спробу дискредитувати нашого лідера Юлію Тимошенко, йдеться про масштабний наступ на права людини\”, – підкреслив він.

\”Провокативність, демонстративний цинізм цих дій просто шокують. Мені важко уявити, що в Державній податковій службі є фахівці з медицини, які будуть аналізувати правильність чи неправильність лікування Юлії Володимирівни протягом десяти років. Я хочу нагадати, що у кожної людини є право на лікарську таємницю. Для нас такі дії стають, на жаль, звичними, коли розтоптуються елементарні права людей в нашій країні\”, – заявив Олександр Турчинов.

Джерело

peredplata