В Туреччині відбулась спроба воєнного заколоту ОНОВЛЮЄТЬСЯ ПОСТІЙНО

В Туреччині відбулась спроба воєнного заколоту ОНОВЛЮЄТЬСЯ ПОСТІЙНОНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

-Ердоган в Монголії на саміті лідерів країн Азії. Частина військових спробувала підняти бунт в армії. Стратегічні об\’єкти знаходяться під охороною військової поліції, на вулицях Анкари і Стамбулу танки, інша військова техніка. В Стамбулі перекритий Босфорський міст. Є загиблі.

ххх

Генеральний штаб армії Туреччини зробив офіційну заяву, що військові повністю взяли владу в свої руки заради демократичних перетворень в країні.
В заяві зазначається, що верховенство права в країні повинно залишатись пріоритетом, а всі існуючі міжнародні зв\’язки Туреччини залишаться незмінними.
Про заколот повідомили вже всі провідні агентства новин.

ххх

Путч провалився? Вояки складають зброю і здаються поліції. Тепер не одна генеральська голова полетить.

ххх

Реакція Обами була найпершою. Він закликав турецький народ підтримати легітимну владу. Народ Туреччини і військові дослухались до слів американського президента. Путч провалився.

ххх

Прем\’єр Туреччини прокоментував спробу заколоту в країні. «Група військових, використовуючи дані їм повноваження і зброю, спробували вчинити безвідповідальні протиправні дії … Це не зовсім вірно називати переворотом, але в будь-якому випадку, нехай наші громадяни будуть спокійні, ми зробимо все для підтримки спокою і порядку. Винні особи понесуть найсуворіше покарання », – сказав Йилдирим по телефону в ефірі телеканалу NTV.

ххх

Перший висновок – для Європи це кепсько і, зокрема, для Німеччини. Після перевороту чимало турків рвонуть у Європу просити притулку. Є загиблі цивільні люди.
Але головне, що мене тривожить, яким буде політичний курс Туреччини щодо Росії?

peredplata