Російські військові причетні до організації заколоту в Туреччині – Stratfor

Російські військові причетні до організації заколоту в Туреччині - StratforПриватна розвідувальна компанія Stratfor сьогодні оприлюднила дані, що доводять причетність Росії до спроби військового перевороту в Туреччині, який трапився вчора. Вістку вже поширив впливовий телеканал та інформаційне агентство Al Jazeera.

Компанія Stratfor повідомляє, що поблизу турецько-сирійського кордону працює оперативний штаб російських військових, які є радниками й інструкторами радників заколотників.
В повідомленні зокрема йдеться, що російські спецслужби за кілька днів до того, що сталося, тісно контактували з керівниками і організаторами путчу. Крім цього, після того, як країни НАТО відключили вчора свої супутники зв\’язку, що використовуються турецькою армією, зв\’язок між підрозділами путчистів продовжував здійснюватися через російський супутник над північно-західною частиною Індійського океану.
Також, за даними приватної розвідувальної компанії Stratfor, дії авіації путчистів координувалися російськими військовими, дислокованими на території Сирії та Вірменії. У той же час зв\’язок авіації, що залишилася вірною законному уряду Туреччини в прикордонних районах з Сирією посилено придушувалася російськими засобами РЕБ.

peredplata