Данилишин повернеться в Україну, коли вона стане демократичною

Данилишин повернеться в Україну, коли вона стане демократичноюКолишній міністр економіки, який рік тому отримав політчиний притулок у Чехії, Богдан Данилишин повернеться на Батьківщину тоді, коли Україна знвоу стане демократичною державою.

Про це він сказав в інтерв\’ю Радіо \”Свобода\”.

\”Я готовий повернутися до України, коли Україна буде державою, де судова система буде незалежною, де людина і громадянин зможе повноправно захистити всі свої права, і коли світ визнає Україну демократичною країною, а не країною з обмеженою демократією, що є зараз\”, – сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи зможе це статися за чинної української влади, екс-чиновник наголосив: \”Я хочу, щоб це сталося найближчим часом. І думаю, на все воля Божа\”.

\”Я вважаю, що час уже закінчити з цими переслідуваннями і кримінальними справами і поставити все в нормальне русло нормальної співпраці і думати про Україну, а не про якусь помсту для тих чи інших осіб\”, – підкреслив він.

Данилишин також переконаний, що теперішня влада в Україні багато програла у тому, що розпочала політичні репресії проти своїх колишніх опонентів.

\”Крім того, що був порушений так званий баланс еліт, влада втягнула себе у цілу низку проблем, які доведеться вирішувати ще не один рік. Крім того, вони загнала себе у глухий кут, із якого я не бачу виходу, – уточнив колишній міністр. – Тому, якщо президент Віктор Федорович Янукович бачить себе президентом усієї України, а не тільки однієї частини, яка проголосувала за нього, я думаю, що час вже реально оцінити ситуацію, формувати національний консенсус, чи у формі круглого столу, чи зборів політичних партій, і думати про Україну майбутнього\”.

Джерело

peredplata