\”Свобода\” фігурує в \”чорній касі\” ПР – партія заперечує зв\’язок

"Свобода" фігурує в "чорній касі" ПР – партія заперечує зв'язокПартія ВО \”Свобода\” фігурує в списку реципієнтів у \”чорній касі\” Партії регіонів.

Це випливає з документів \”амбарних книг ПР\”, які опинилися в розпорядженні УП.

У наявних у нашому розпорядженні файлах є платіж у розмірі 200 тисяч доларів від 4 листопада 2010 року за підписом регіонала Віталія Калюжного. Платіж супроводжується таким описом – \”ВО\” Свобода \”(комісії)\”.

У той же час в партії \”Свобода\” заявили, що вважають необгрунтованими і непідтвердженими заяви народного депутата Сергія Лещенка про нібито виділення політичній силі грошей з тіньової каси \”Партії регіонів\”.

\”Те, про що він заявляє, нехай опублікує, потім будемо розмовляти. Але, думаю, йому це навряд чи вдасться. Слова пана Лещенка коментувати – себе не поважати\”, – заявив у коментарі агентству \”Інтерфакс-Україна\” глава секретаріату ВО \”Свобода\” Олександр Мирний.

При цьому він засумнівався в достовірності оприлюдненої Лещенко копії сторінки з \”амбарної книги\” Партії регіонів, де є інформація про нібито виділення грошей \”Свободі\”.

\”Якщо Ви хочете від мене підтвердження або спростування цієї інформації, я навряд чи зможу це зробити. По-перше, я не розумію, про що йде мова. Лещенко щось має на руках чи ні, у мене цього точно немає. Якби \”Свободу\” фінансувала будь-яка інша, владна структура чи хтось із бізнесменів, у \”Свободи\” було б набагато більше можливостей себе розрекламувати\”, – заявив Мирний.

Детальніше про нові факти в справі \”чорної бухгалтерії ПР\” читайте в матеріалі УП \”Рукописи не горять. Пол Манафорт у тіньовий бухгалтерії партії Януковича\”.

Джерело

peredplata