У відповідь на додаткові санкції США Путін дістав з рукава давній козир

У відповідь на додаткові санкції США Путін дістав з рукава давній козирНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Вістку про початок процесу приєднання Придністров\’я до Росії поки мало хто коментує. Політоголи, геополітики-стратеги мовчать і нічого по суті сказати не можуть. А вістка повинна була б вже рвати інтернет. Натомість у соцмережать смажать-пересмажують квартиру Сергія Лещенка.
Нагадаю! Лідер невизнаного Придністров\’я Євген Шевчук підписав \”указ про реалізацію підсумків республіканського референдуму від 17 вересня 2006 року про визнання незалежності Придністров\’я з її подальшим приєднанням до Росії\”.
В \”указі\” наголошується, що \”приведення правової системи Придністров\’я у відповідність з федеральним законодавством Російської Федерації стає основним напрямком внутрішньої політики Придністровської Молдавської республіки\”.
Якщо приєднання відбудеться і Придністров\’я стане ще одним \”легітимним\” федеральним округом Росії – це головний біль не лише для Молдови, але і України та Румунії. У політичному, геополітичному і практичному плані.
Зараз збройні сили Придністров\’я складаються усього з 7500 солдат, які поділяються на чотири мотострілецькі бригади і дислокуються в Тирасполі, Бендерах, Рибниці і Дубоссарах. Окрім того не слід забувати про оперативну групу російських військ (ОГРВ) – колишня 14-а Російська армія, яка також дислокується у Придністров\’ї.
Не сумніваюся, що після приєднання Придністров\’я до Росії воно перетвориться ще в один потужний військовий плацдарм на півдні Континенту. Така собі \”вилка\” військово-морська база в Криму і військово-повітряна база в Придністров\’ї.
Після цього хоч-нехоч, а починаєш вірити в теорію планів Крамля про створення Кримсько-Придністровського військово-промислового коридору. 🙁

peredplata